Articole Petitchef

627 rezultate
Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor.

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor.

Descoperiți cum să vă organizați condimentele rapid și eficient cu acest truc simplu bazat pe codul de culori al capacelor. Fie că este vorba de turmeric, ghimbir, șofran sau piper, veți învăța să vă identificați condimentele fără efort și veți evita să pierdeți timp căutând prin borcane. O bucătărie mai practică și mai ordonată este la îndemâna dumneavoastră!

vezi mai mult
Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer?

Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer?

Friteuza aer sau air fryer, este deja prezentă în multe bucătării. Și nu este de mirare, deoarece vă permite să gătiți într-un mod mai sănătos și mai economic. Consumă mult mai puțină energie decât un cuptor convențional și ne permite să preparăm rețete, cum ar fi cartofii prăjiți crocanți, fără a folosi atât de mult ulei sau grăsime. Cu toate acestea, una dintre cele mai frecvente întrebări este:

vezi mai mult
Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Cine nu a tăiat un măr și nu a văzut că începe să se înnegrească în câteva minute? Acest fenomen, cunoscut sub numele de oxidare, este o reacție naturală care are loc atunci când fructul intră în contact cu aerul. Dar nu vă faceți griji, există câteva trucuri simple și eficiente pentru a preveni această întunecare și pentru a vă păstra mărul proaspăt mai mult timp, fără a-i altera aroma.

vezi mai mult
Descoperire incredibilă: intestinul este al doilea creier al nostru!

Descoperire incredibilă: intestinul este al doilea creier al nostru!

Studii științifice recente au dezvăluit o legătură surprinzătoare între intestin și creier. Intestinul tău vorbește cu creierul tău: află cum acest "al doilea creier" îți influențează starea de spirit și sănătatea.

vezi mai mult
2021 - Anul international al fructelor si legumelor

2021 - Anul international al fructelor si legumelor

La 15 decembrie 2020, la Roma, directorul general al FAO, a lansat Anul international al fructelor si legumelor 2021, se arata pe www. fao. org. FAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca fiecare adult sa consume zilnic cel puțin 400 grame de fructe si legume pentru a preveni maladiile cronice, inclusiv boli de inima, cancer, diabet si obezitate, precum si pentru a contracara...

vezi mai mult
Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei

Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei

Conopida are un miros placut, nu foarte puternic, dar proaspat, este crocanta si are un gust usor dulce. Poate sa fie murata, fiarta in apa sau la aburi, prajita, coapta, facuta pane sau consumata ca atare. Se poate consuma cruda sub forma de salate, in combinatie cu alte legume. De regula,...

vezi mai mult
Retete de toamna cu...dovleac

Retete de toamna cu...dovleac

Dovleacul este un aliment complex, cu un pret accesibil, de la care sunt folosite florile, semintele si miezul; fiind o leguma tare care se consuma cu precadere prelucrata termic, dovleacul este un produs care se pastreaza proaspat luni de zile, fiind usor de depozitat. Unul dintre cele mai...

vezi mai mult
10 retete cu...capsune

10 retete cu...capsune

Sezonul capsunilor a inceput, iar mirosul imbietor al acestora este mai mult decat ispitor, este un indemn de a le cumpara. Noi va sfatuim sa cumparati fructe si legume de sezon si nu crescute fortat in sere, numai astfel va veti bucura de beneficiile lor. Adaugati la dieta dvs. capsuni...

vezi mai mult
Cum sa faci pepite de ciocolata acasa

Cum sa faci pepite de ciocolata acasa

Daca aveti ciocolata, timp, stati bine cu indemanarea, va puteti realiza singuri, fulgii de ciocolata. Va aratam noi in video reteta de mai jos ce simplu este.

vezi mai mult
15 retete cu ton

15 retete cu ton

Nicio inspiratie pentru cina? Optati pentru o reteta rapida si economica. In plus, conservele de ton reprezinta o modalitate convenabila de a satisface consumul recomandat de peste. Descoperiti cele mai bune 15 retete ale noastre pe care le puteti face cu ton din conserva

vezi mai mult
15 retete de deserturi cu branza

15 retete de deserturi cu branza

Deserturi pufoase si delicioase cu branza dulce sau sarata. Se pregatesc rapid, iar ingredientele sunt la indemana. Retetele sunt explicate pas cu pas in imagini. →

vezi mai mult
Ce poti sa gatesti cu naut?

Ce poti sa gatesti cu naut?

O cutie de naut, are intrebuintari culinare multiple Haideti sa vedem impreuna 8 retete perfecte ce pot fi facute cu naut. → Dar tie, ce reteta iti place sa prepari cu naut?

vezi mai mult
5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata

5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata

Cand ai pofta de dulce, te gandesti la tort. Ei da, si ca sa fie si mai apetisant te-ai gandit sa adaugi chipsuri de ciocolata in ea? Odata ce aluatul tau este gata, il pui cu grija intr-o tava si il dai la cuptor. Cateva minute mai tarziu, din bucataria ta iese un miros dulce, imbietor: este...

vezi mai mult
Duminica seara: retetele noastre anti-stres si anti-depresie

Duminica seara: retetele noastre anti-stres si anti-depresie

Dupa un weekend aglomerat, vine duminica seara. In ajunul unei saptamani noi, depresia se instaleaza si nevoia de a manca o masa reconfortanta devine necesara, chiar vitala pentru a recastiga un zambet! Cu toate acestea, nu se pune problema de a comanda de la catering! Exista o multime de retete...

vezi mai mult
Cum aranjam masa de Craciun?

Cum aranjam masa de Craciun?

Craciunul, si prin urmare Masa de Craciun reprezinta pentru multi dintre noi ocazia de a lua masa in sanul familiei intr-o zi de sarbatoare sfanta. Masa aceasta necesita un cadru special, cu elemente decorative alese cu gust. Nu o sa detaliem acum despre cum se aseaza farfuriile, tacamurile sau...

vezi mai mult
Pepenele rosu - o multivitamina

Pepenele rosu - o multivitamina

Cand spui pepene te gandesti la vara, la gustul racoritor al acestuia care ne ajuta sa facem fata cu brio caldurii si care reprezenta cu succes un desert sanatos si foarte gustos. Pepenele contine 92% apa, iar in zilele de vara, ajuta la prevenirea deshidratarii. Mai contine si vitamina A, ce...

vezi mai mult
Caisele-darul parfumat al verii

Caisele-darul parfumat al verii

Avand o culoare galben-auriu sau galben-portocaliu si un parfum aparte, caisele sunt fructele cele mai bogate in vitamina C si complexul de vitamine B dar si potasiu si betacaroten. Caisele consumate in mod frecvent ajuta la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia si starile depresive,...

vezi mai mult
Untul de arahide

Untul de arahide

Consumat cu moderatie, untul de arahide este un aliment sanatos. Bogat in calorii si satios, ofera energie pentru o mare parte a zilei, insa nu trebuie consumat in exces. Untul de arahide contine acelasi raport de grasimi saturate si nesaturate precum uleiul de masline.

vezi mai mult
Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Se aseamana cu branza feta greceasca insa particularitatea distinctiva o reprezinta faptul ca produsul este supus operatiilor tehnologice de sarare umeda, respectiv uscata, ceea ce confera nu numai un gust aparte, ci si o durata de pastrare mai indelungata. Branza telemea se obtine de obicei din...

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre...carnea de bibilica

Cateva cuvinte despre...carnea de bibilica

Este valorificata pentru oua si carnea alba cu gust fin, textura frageda si suculenta, asemanatoare celei de vanat, precum fazanul. Bibilica ajunge sa fie crescuta pe teren domestic pentru prima data in Franta, tara ce poarta statutul de prim producator mondial de bibilici.

vezi mai mult
Cactusul este super-alimentul anului 2018!

Cactusul este super-alimentul anului 2018!

Specialistii Organizanizatiei Mondiale a Agriculturii si a Centrului International pentru Cercetari Agricole in Zone Aride au lucrat la ce o cercetare in care se aduc argumente pentru consumul constant de cactus. Conform stiudiilor specia Opuntia este cea mai indicata pentru a fi introdusa in meniu.

vezi mai mult
Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovlecii placintari, numiti si dovleci de iarna, sunt rasfatul anotimpului rece. Sarac in calorii si bogat in fibre dietetice si vitamina A, dar delicios si parfumat, dovleacul este preferatul multora dintre noi. Folosit intr-o varietate de retete, acesta este extrem de hranitor si benefic...

vezi mai mult
Semintele de canepa si beneficiile lor

Semintele de canepa si beneficiile lor

Promovate de nutritionisti pentru proprietatile lor nutritive valoroase, semintele de canepa, contin toți aminoacizii esentiali, ceea ce le califica drept o sursa completa de proteine, la fel ca si carnea de pui, peste sau vita. Sunt un produs ideal in cazul vegetarienilor, inlocuind cu succes...

vezi mai mult
Plante care ajuta digestia

Plante care ajuta digestia

Tulburarile de digestie sunt tot mai prezente in societatea actuala, apar la orice varsta, inclusiv la copii, iar principala cauza este reprezentata de un stil de viata ce include o alimentatie saraca in fibre, dar bogata in proteine si grasimi animale, hidratare insuficienta, lipsa miscarii.

vezi mai mult