Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in bastonase.
Cu ajutorul unui cutit ascutit, intepam adanc pulpa din loc in loc, pe ambele parti. In gaurile formate introducem bastonasele de usturoi.
Ungem pulpa cu ulei de masline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tava unsa si ea cu cateva linguri de ulei.
Adaugam in tava vinul si apa calduta si pudram pulpa cu cateva ace de rozmarin prospat si cu cateva frunze de maghiran.
Acoperim tava cu foaie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200° C pentru 1h30min.
Dupa primele 30 minute, scoatem tava din cuptor si intorcem pulpa pe cealalata parte.
O acoperim si o mai lasam inca 30 de minute la cuptor dupa care o descoperim din nou, o intoarcem si adaugam in tava cartofii noi spalati bine dar necuratati, plus inca cateva ace de rozmarin si maghiran. Acoperim din nou si mai lasam inca 30 minute la cuptor.
Dupa ultimele 30 minute, descoperim tava si lasam pulpa si cartofii la rumenit pentru inca 20-30 minute.
In tot acest timp, avem grija ca sosul din tava sa nu scada iar daca se intampla acest lucru, mai adaugam apa calduta amestecata cu putin vin. Din 10 in 10 minute, ungem cu o pensula pulpa cu sosul format in tava.
Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi. Eu o prefer foarte bine rumenita pentru ca ador cojita crocanta.
Reteta este excelenta, dar timpii de preparare...cam aiurea. Este totusi, dupa mine, cea mai gustoasa reteta de friptura de miel. Daca nu ati folosit coastele la drob sau stufat, le puteti include si pe ele in tava de friptura, precum si muschiuletul file al mielului.
Ce inseamna "Timpul de preparare: 15 minute ,Timpul de gătire: 20 minute ,Gata în: 35 minute " daca spui ca "o bagam in cuptorul preincalzit la 200° C p e n t r u 1 h 30 min." ???
Comentarii (21):
Reteta este excelenta, dar timpii de preparare...cam aiurea. Este totusi, dupa mine, cea mai gustoasa reteta de friptura de miel. Daca nu ati folosit coastele la drob sau stufat, le puteti include si pe ele in tava de friptura, precum si muschiuletul file al mielului.
Voi astia de la Petit, in ziua de 31 decembrie postati asemenea reteta? Miel cu cartofi noi? Prostanacilor!
Acuma o fac e la ultima etapa.Dar iese excelenta.
O sa gatesc aceasta reteta.
2 kg de pulpa miel = 4 portii? Int-adevar, timpii dati pt coacere sunt aiurea! Fara cimbru si piper?
Ce inseamna "Timpul de preparare: 15 minute ,Timpul de gătire: 20 minute ,Gata în: 35 minute "
daca spui ca "o bagam in cuptorul preincalzit la 200° C p e n t r u 1 h 30 min." ???
Super buna
SUPER ! ! !
Foarte gustoasa !
Foarte buna friptura