Ovăz cu aromă de tiramisu, micul dejun perfect!

votează acum
Aperitiv
1 porții
Foarte ușor
2 h 12 m

După ovăzul cu fructe roșii, descoperiți această versiune irezistibilă de tiramisu! Imaginați-vă: dulceața fulgilor de ovăz, cremozitatea iaurtului elvețiene, aroma intensă a cafelei și acea atingere fină de cacao... O trezire delicioasă, cu o textură cremoasă și un gust care amintește de celebrul desert italian. În plus, nu este nevoie să gătești dimineața! Doar amestecați totul cu o seară înainte, lăsați să se odihnească în frigider și veți avea un mic dejun ultra-confortabil gata de savurat imediat ce vă treziți ;)


Ingrediente

1

Topping:


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare2 ore
Gătire2 min

Observații

Semințele de chia pot fi înlocuite?
Le puteți omite. Noi le-am adăugat deoarece conțin omega 3 și sunt bogate în fibre.

Laptele poate fi înlocuit?
Puteți folosi laptele pe care îl alegeți, dar puteți folosi și băuturi pe bază de plante. Nouă ne place să folosim lapte de migdale pentru această rețetă! Dacă nu aveți lapte acasă, puteți folosi apă.

Ce iaurt ar trebui să folosesc?
Noi am folosit aici un Petit Suisse de 60 g. Puteți folosi iaurtul preferat (skyr, fromage blanc, iaurt în stil grecesc, iaurt clasic...), simplu sau cu vanilie (caz în care nu adăugați extract de vanilie). Și, bineînțeles, iaurturi pe bază de plante pentru un mic dejun fără lactoză.

Cafeaua poate fi înlocuită?
Puteți folosi cafea decofeinizată.

Se poate înlocui pudra de cacao?
Puteți folosi ciocolată topită și să faceți o coajă deasupra, de exemplu!

Cum păstrez ovăzul de peste noapte?
Il puteți face cu cel puțin 2 ore înainte și il puteți păstra până la 3 zile în frigider, bine ambalat.


Echipamente de gătit

microunde

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+