Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu

votează acum
Băutură
1 porții
Foarte ușor
5 min

Dacă ești un fan al cafelei și îți place clasicul desert italian, această rețetă de cafea cu gheață cu aromă de tiramisu este perfectă pentru tine! Aceasta combină intensitatea espresso-ului cu note cremoase și dulci care amintesc de faimosul dulce în straturi. Cu o notă de cacao și finețea cremei mascarpone, această băutură nu numai că vă va surprinde papilele gustative, dar va oferi și o experiență unică cu fiecare înghițitură. Pregătiți-vă să vă transformați momentul de cafea într-o pauză gourmet delicioasă!


Ingrediente

1

Cremă mascarpone:

Cafea:

Altele:


Materiale

  • blender electric

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Cafea dalgona


Preparare

  • Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu - Preparare etapa 1Crema mascarpone: Puneți mascarpone rece, smântâna rece, zahărul și vanilia într-un pahar sau bol. Se bate cu mixerul până se întărește.
  • Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu - Preparare etapa 2Se prepară espresso dublu direct în paharul de servire. Adăugați apoi cuburile de gheață.
  • Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu - Preparare etapa 3Se acoperă cu cremă mascarpone.
  • Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu - Preparare etapa 4Pentru a termina, se presară cacao.
  • Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu - Preparare etapa 5Se amestecă cu o lingură sau cu un pai. Savurați.

Observații

Cum alegi smântâna?
Trebuie să aibă 30% grăsime.

Cum faci o cremă mascarpone perfectă?
Este important (foarte important) ca smântâna și mascarpone să fie bine răcite, precum și paletele de la mixer. Puneți totul în frigider peste noapte sau în congelator timp de 15 minute înainte de a bate.

Pot folosi un alt tip de zahăr?
Zahărul pudră este cel mai potrivit pentru crema mascarpone, deoarece este cel mai fin și mai solubil. Acesta garantează o cremă netedă și nisipoasă. Cu toate acestea, puteți folosi zahăr pudră, dar trebuie să îl cerneți înainte de a-l adăuga la cremă pentru a evita formarea de cocoloașe. În acest caz, textura finală nu va fi la fel de netedă ca în cazul zahărului pudră.



Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+