Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată

Desert
2 porții
Foarte ușor
2 h 20 m

O textură cremoasă și arome onctuoase, iată promisiunea cremelor noastre de cafea. Și pentru un efect și mai delicat, am adăugat un ganache de cafea și am presărat pudră de cacao. Un desert idealpentru a-ți încheia masa cu stil ;-) Și tu poți încerca experiența urmând instrucțiunile noastre pas cu pas, explicate mai jos. Și nu uita să ne spui în comentarii cum ți s-a părut.


Ingrediente

2

Pentru crema de patiserie:

Pentru ganache-ul de cafea:

Pentru decor:


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 min
Timp așteptare2 ore
Gătire15 min

Observații

Pot înlocui laptele cu o băutură vegetală sau lapte fără lactoză?
Da, poți folosi băutura vegetală care îți place cel mai mult: lapte de migdale, lapte de ovăz...

Ce alte opțiuni decorative pot folosi pentru cremele mele?
Noi am folosit perle de ciocolată, dar puteți folosi puțină ciocolată albă rasă. Merge foarte bine și un strat de fursecuri zdrobite.

La ce se folosește amidonul de porumb în această rețetă?
Amidonul de porumb sau Maïzena este opțional în această rețetă. Totusi, ne va ajuta să dăm consistență cremelor. Cu cantitatea de amidon de porumb indicata vei obține creme ferme, dar cremoase. Puteți varia cantitatea pentru a obține texturi mai mult sau mai puțin fluide.

Cum se păstrează aceste creme de cafea?
Pentru a păstra bine aceste flanuri de pe o zi pe alta, este esențial să le acoperiți bine cu folie alimentară (în contact direct) și să le păstrați la frigider.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+