O textură cremoasă și arome onctuoase, iată promisiunea cremelor noastre de cafea. Și pentru un efect și mai delicat, am adăugat un ganache de cafea și am presărat pudră de cacao. Un desert idealpentru a-ți încheia masa cu stil ;-) Și tu poți încerca experiența urmând instrucțiunile noastre pas cu pas, explicate mai jos. Și nu uita să ne spui în comentarii cum ți s-a părut.
Puneți 100 ml de lapte la frigider. Pregătiți un espresso și puneți-l deoparte. Într-o cratiță se încălzește restul de lapte (110 ml) + zahărul + ceașca de cafea. Gustați și ajustați cantitatea de zahăr și/sau cafea după gustul dvs.
Într-o altă cratiță amestecați gălbenușul + 10 gr amidon de porumb + laptele rece pe care l-ați avut la frigider (100 ml). Amestecați bine folosind un tel pentru a obține o textură omogenă.
Adăugați acest amestec de ingrediente reci în prima cratiță. Gătiti la foc mediu-mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn pentru a nu se lipi. Se amestecă întotdeauna în aceeași direcție. Continuați să gătiți aproximativ 10 minute sau până când amestecul se îngroașă. Nu uitați că amestecul se va îngroșa și mai mult pe măsură ce se răcește.
Umpleți paharele cu amestecul și dați la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Ganache-ul de cafea: Tăiați ciocolata și puneți-o într-un castron mic. Pe de altă parte, încălziți crema la cuptorul cu microunde. Diluați cafeaua instant în crema fierbinte. Turnați peste ciocolata tocată și amestecați până se topește ciocolata și se încorporează ingredientele.
Scoateți paharele cu crema de patiserie din frigider și puneți ganache-ul deasupra, creând un strat care să acopere toată suprafața. Puneți la frigider.
La momentul servirii, adăugați pudră de cacao pe toată suprafața și decorați cu perle alimentare colorate.
Pot înlocui laptele cu o băutură vegetală sau lapte fără lactoză? Da, poți folosi băutura vegetală care îți place cel mai mult: lapte de migdale, lapte de ovăz...
Ce alte opțiuni decorative pot folosi pentru cremele mele? Noi am folosit perle de ciocolată, dar puteți folosi puțină ciocolată albă rasă. Merge foarte bine și un strat de fursecuri zdrobite.
La ce se folosește amidonul de porumb în această rețetă? Amidonul de porumb sau Maïzena este opțional în această rețetă. Totusi, ne va ajuta să dăm consistență cremelor. Cu cantitatea de amidon de porumb indicata vei obține creme ferme, dar cremoase. Puteți varia cantitatea pentru a obține texturi mai mult sau mai puțin fluide.
Cum se păstrează aceste creme de cafea? Pentru a păstra bine aceste flanuri de pe o zi pe alta, este esențial să le acoperiți bine cu folie alimentară (în contact direct) și să le păstrați la frigider.