Petitchef

Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată

O textură cremoasă și arome onctuoase, iată promisiunea cremelor noastre de cafea. Și pentru un efect și mai delicat, am adăugat un ganache de cafea și am presărat pudră de cacao. Un desert idealpentru a-ți încheia masa cu stil ;-) Și tu poți încerca experiența urmând instrucțiunile noastre pas cu pas, explicate mai jos. Și nu uita să ne spui în comentarii cum ți s-a părut.

Desert
2 porții
5 min
2 ore
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Pentru crema de patiserie:

Pentru ganache-ul de cafea:

Pentru decor:

Materiale

  • Pahare "Bodega" (sau verrine) -2 bucăți

Preparare

  • Puneți 100 ml de lapte la frigider. Pregătiți un espresso și puneți-l deoparte. Într-o cratiță se încălzește restul de lapte (110 ml) + zahărul + ceașca de cafea. Gustați și ajustați cantitatea de zahăr și/sau cafea după gustul dvs.
  • Într-o altă cratiță amestecați gălbenușul + 10 gr amidon de porumb + laptele rece pe care l-ați avut la frigider (100 ml). Amestecați bine folosind un tel pentru a obține o textură omogenă.
  • Adăugați acest amestec de ingrediente reci în prima cratiță. Gătiti la foc mediu-mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn pentru a nu se lipi. Se amestecă întotdeauna în aceeași direcție. Continuați să gătiți aproximativ 10 minute sau până când amestecul se îngroașă. Nu uitați că amestecul se va îngroșa și mai mult pe măsură ce se răcește.
  • Umpleți paharele cu amestecul și dați la frigider pentru cel puțin 2 ore.
  • Ganache-ul de cafea:
    Tăiați ciocolata și puneți-o într-un castron mic. Pe de altă parte, încălziți crema la cuptorul cu microunde. Diluați cafeaua instant în crema fierbinte. Turnați peste ciocolata tocată și amestecați până se topește ciocolata și se încorporează ingredientele.

    Scoateți paharele cu crema de patiserie din frigider și puneți ganache-ul deasupra, creând un strat care să acopere toată suprafața. Puneți la frigider.
  • La momentul servirii, adăugați pudră de cacao pe toată suprafața și decorați cu perle alimentare colorate.

Observații:

Pot înlocui laptele cu o băutură vegetală sau lapte fără lactoză?
Da, poți folosi băutura vegetală care îți place cel mai mult: lapte de migdale, lapte de ovăz...

Ce alte opțiuni decorative pot folosi pentru cremele mele?
Noi am folosit perle de ciocolată, dar puteți folosi puțină ciocolată albă rasă. Merge foarte bine și un strat de fursecuri zdrobite.

La ce se folosește amidonul de porumb în această rețetă?
Amidonul de porumb sau Maïzena este opțional în această rețetă. Totusi, ne va ajuta să dăm consistență cremelor. Cu cantitatea de amidon de porumb indicata vei obține creme ferme, dar cremoase. Puteți varia cantitatea pentru a obține texturi mai mult sau mai puțin fluide.

Cum se păstrează aceste creme de cafea?
Pentru a păstra bine aceste flanuri de pe o zi pe alta, este esențial să le acoperiți bine cu folie alimentară (în contact direct) și să le păstrați la frigider.



Poze

Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată - poza 2
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată - poza 3
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
3 porții
10 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Dulciuri cu cafea Dulciuri cu cafea

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează