Pe baie de abur se topeste ciocolata impreuna cu mierea si 200 ml smantana.
Intr-un vas mare se bate cu mixerul restul de smantana si se adauga 2 pliculete de ness (4 lingurite) si o lingurita de scortisoara.
Dupa ce s-a racit sosul de ciocolata (eu am pus vasul in apa rece si am amestecat din cand in cand pentru a se raci mai repede) se adauga peste frisca.
Si se amesteca usor cu o lingura mare de metal (la sfarsit nu regreti decat ca nu ai avut o lingura si mai mare :) ). Apoi se unge cu unt o forma de tort si apoi se tapeteaza cu cacao. In reteta spune cu diametrul de 23 cm, ceea ce ar fi fost ideal, dar eu am de 26 cm asa ca am folosit-o pe asta si mi-a iesit mai subtire.
Si se rastoarna crema.
Se acopera cu folie alimentara si se pune in frigider unde se lasa cat mai mult pentru a se intari mai bine - de preferat peste noapte.
Buna ziua, vreau sa sper ca macar de aceasta data voi primi un raspuns...am mai pus intrebari, dar....Iata ce doresc sa va intreb : reteta pare un desert deosebit de bun, dar - care anume smantana dintre cele existente in comert se preteaza la a fi transformata in smantana, cu blenderul ? Nu toate sunt potrivite..ma refer deci la firma, procent lipide...in Suedia era simplu - scria pe cutie "vispgradde", adica, smantana de batut pentru a obtine frisca. Va multumesc.
Răspuns:
Buna ziua,
Imi pare rau ca am vazut mesajul mai tarziu. Mesajele trimise pe PetitChef sunt redirectionate catre fiecare blogger in parte. Smantana pe care am folosit-o grasimea de 35%. Cu cat mai grasa cu atat mai bine :)
Spor! :)
Comentarii (82):
25/01/2014
Sotia a fost mai muuul decat un copilas cand a "curatat" vasul de compozitie cu degetul... iar rezultatul... nu se poate descrie in cuvinte...
Ciocolata asta e foarte, foarte buna si deosebita!! Imi place foarte mult gustul proaspat, si senzatia ca are o nota fructata. Are nevoie de cateva ore bune ca sa se intareasca, exact cum scrie in reteta, asa ca trebuie avuta rabdare (noi insa am mancat jumatate cat inca era cremoasa!).
P.S:. E foarte buna si preparata cu ciocolata amaruie.
Comentarii (82):
Sotia a fost mai muuul decat un copilas cand a "curatat" vasul de compozitie cu degetul... iar rezultatul... nu se poate descrie in cuvinte...
Foarte tare
Nu poate fi decat ...EXCELENT! O voi incerca !
Dorina micula
se vede foarte deliciasä. nam gustat nici odatä
vreau sa încerc foarte curînd
multumesc pentru retetä
:*
Excelenta reteta :* :* :*
Delicioasa
Chiar excelent!
Ciocolata asta e foarte, foarte buna si deosebita!!
Imi place foarte mult gustul proaspat, si senzatia ca are o nota fructata.
Are nevoie de cateva ore bune ca sa se intareasca, exact cum scrie in reteta, asa ca trebuie avuta rabdare (noi insa am mancat jumatate cat inca era cremoasa!).
P.S:. E foarte buna si preparata cu ciocolata amaruie.
Mi-a placut reteta pentru ca a fost usoara!!!!!??????