Petitchef

Crema de trufe de ciocolata

Pufos, cremos, racoros si ciocolatos...

Desert
8 porții
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Pe baie de abur se topeste ciocolata impreuna cu mierea si 200 ml smantana.
  • Intr-un vas mare se bate cu mixerul restul de smantana si se adauga 2 pliculete de ness (4 lingurite) si o lingurita de scortisoara.
  • Dupa ce s-a racit sosul de ciocolata (eu am pus vasul in apa rece si am amestecat din cand in cand pentru a se raci mai repede) se adauga peste frisca.
  • Si se amesteca usor cu o lingura mare de metal (la sfarsit nu regreti decat ca nu ai avut o lingura si mai mare :) ). Apoi se unge cu unt o forma de tort si apoi se tapeteaza cu cacao. In reteta spune cu diametrul de 23 cm, ceea ce ar fi fost ideal, dar eu am de 26 cm asa ca am folosit-o pe asta si mi-a iesit mai subtire.
  • Si se rastoarna crema.
  • Se acopera cu folie alimentara si se pune in frigider unde se lasa cat mai mult pentru a se intari mai bine - de preferat peste noapte.


Întrebări:

Buna ziua, vreau sa sper ca macar de aceasta data voi primi un raspuns...am mai pus intrebari, dar....Iata ce doresc sa va intreb : reteta pare un desert deosebit de bun, dar - care anume smantana dintre cele existente in comert se preteaza la a fi transformata in smantana, cu blenderul ? Nu toate sunt potrivite..ma refer deci la firma, procent lipide...in Suedia era simplu - scria pe cutie "vispgradde", adica, smantana de batut pentru a obtine frisca. Va multumesc.

Răspuns:

Buna ziua, Imi pare rau ca am vazut mesajul mai tarziu. Mesajele trimise pe PetitChef sunt redirectionate catre fiecare blogger in parte. Smantana pe care am folosit-o grasimea de 35%. Cu cat mai grasa cu atat mai bine :) Spor! :)




Comentarii (82):

25/01/2014

Sotia a fost mai muuul decat un copilas cand a "curatat" vasul de compozitie cu degetul... iar rezultatul... nu se poate descrie in cuvinte...

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
22/01/2014

Foarte tare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/01/2014

Nu poate fi decat ...EXCELENT! O voi incerca !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/12/2013

Dorina micula
se vede foarte deliciasä. nam gustat nici odatä
vreau sa încerc foarte curînd
multumesc pentru retetä

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/10/2013

:*

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/07/2013

Excelenta reteta :* :* :*

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/07/2013

Delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/06/2013

Chiar excelent!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
esmara
esmara, 16/06/2013

Ciocolata asta e foarte, foarte buna si deosebita!!
Imi place foarte mult gustul proaspat, si senzatia ca are o nota fructata.
Are nevoie de cateva ore bune ca sa se intareasca, exact cum scrie in reteta, asa ca trebuie avuta rabdare (noi insa am mancat jumatate cat inca era cremoasa!).

P.S:. E foarte buna si preparata cu ciocolata amaruie.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/11/2016

Mi-a placut reteta pentru ca a fost usoara!!!!!??????

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 9

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema brigadeiro, un deliciu de mâncat cu lingura!
Crema brigadeiro, un deliciu de mâncat cu lingura!
12 porții
16 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează