Cremă tartinabilă ciocolată și alune
votează acum
V-ați săturat de creme tartinabile industriale? Făceți-vă singuri, veți vedea că este super ușor și nu veți avea nevoie de multe ingrediente. Mai mult, vă promitem și o crema mai puțin dulce decât ceea ce obișnuiți să consumați din comerț. Oportunitatea de a te răsfăța fără să te simți vinovat ;-) Sa trecem la detaliile rețetei.
Ingrediente
20
Materiale
- un chopper/mixer/blender
- hârtie pergament
- un recipient etanș
Preparare
Preparare5 min
Timp așteptare15 min
Gătire10 min
Așezați alunele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Prăjiți alunele în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10 minute.
Răciți alunele (aproximativ 15 minute) apoi frecați-le sub mâini pentru a le curăța ușor. Topiți ciocolata cu lapte.
Puneți în blender alunele prăjite și curățate de coajă, ciocolata cu lapte topită, uleiul vegetal, zahărul pudră, cacaoa neîndulcită și sarea și mixați până obțineți o pastă omogenă.
Turnați pasta într-un recipient ermetic și gata!
Echipamente de gătit
blender
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă