Petitchef

Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea

Iubitori ai cremelor de ciocolata tartinabilă, această cremă ar trebui să vă dea peste cap papilele gustative! Perfectă pentru a fi întinsă pe pâine prăjită la micul dejun sau într-o pauza de dulce. Aici, particularitatea cremei noastre este adăugarea de cafea. Un strop de cafea ,care va fi perfect cu alune de pădure și ciocolata.

Acompaniamente
4 porții
5 min
15 min
10 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Materiale

  • hârtie pergament
  • mixer/chopper/blender
  • container etanș

Preparare

  • Etapa 1 - Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
    Preîncălziți cuptorul la 200°C. Așezați alunele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Prăjiți-le timp de 10 minute.
  • Etapa 2 - Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
    Scoateți tava de copt din cuptor și lăsați să se răcească. Când alunele sunt reci, frecați-le cu mâinile pentru a îndepărta coaja. Topiți ciocolata.
  • Etapa 3 - Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
    Puneți într-un chopper alunele prăjite și curățate de coajă, ciocolata topită, cafeaua măcinată și sarea și amestecați până obțineți o pastă omogena.
  • Etapa 4 - Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
    Tunați într-un recipient ermetic și gata!

Observații:

Nu vă recomandăm să adăugați zahăr la această rețetă, majoritatea ciocolatelor pentru topit sunt deja dulci, dar dacă nu este suficient de dulce pentru gustul dvs. puteți adăuga puțin mai mult. Praful de sare va acționa ca un potențiator de aromă așa că potriviți zahărul doar după ce adăugați sarea și gustați compoziția.



Echipamente de gătit

Blender

Poze

Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea - poza 2
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea - poza 3
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează