Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea

votează acum
Acompaniamente
4 porții
Foarte ușor
30 min

Iubitori ai cremelor de ciocolata tartinabilă, această cremă ar trebui să vă dea peste cap papilele gustative! Perfectă pentru a fi întinsă pe pâine prăjită la micul dejun sau într-o pauza de dulce. Aici, particularitatea cremei noastre este adăugarea de cafea. Un strop de cafea ,care va fi perfect cu alune de pădure și ciocolata.

Ingrediente

4

Materiale

  • hârtie pergament
  • mixer/chopper/blender
  • container etanș

Preparare

Preparare5 min
Timp așteptare15 min
Gătire10 min
  • Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea - Preparare etapa 1Preîncălziți cuptorul la 200°C. Așezați alunele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Prăjiți-le timp de 10 minute.
  • Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea - Preparare etapa 2Scoateți tava de copt din cuptor și lăsați să se răcească. Când alunele sunt reci, frecați-le cu mâinile pentru a îndepărta coaja. Topiți ciocolata.
  • Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea - Preparare etapa 3Puneți într-un chopper alunele prăjite și curățate de coajă, ciocolata topită, cafeaua măcinată și sarea și amestecați până obțineți o pastă omogena.
  • Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea - Preparare etapa 4Tunați într-un recipient ermetic și gata!

Observații

Nu vă recomandăm să adăugați zahăr la această rețetă, majoritatea ciocolatelor pentru topit sunt deja dulci, dar dacă nu este suficient de dulce pentru gustul dvs. puteți adăuga puțin mai mult. Praful de sare va acționa ca un potențiator de aromă așa că potriviți zahărul doar după ce adăugați sarea și gustați compoziția.

Echipamente de gătit

blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: