Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
votează acum
Iubitori ai cremelor de ciocolata tartinabilă, această cremă ar trebui să vă dea peste cap papilele gustative! Perfectă pentru a fi întinsă pe pâine prăjită la micul dejun sau într-o pauza de dulce. Aici, particularitatea cremei noastre este adăugarea de cafea. Un strop de cafea ,care va fi perfect cu alune de pădure și ciocolata.
Ingrediente
4
Materiale
- hârtie pergament
- mixer/chopper/blender
- container etanș
Rețete inrudite
-
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
-
Crema tartinabila kinder bueno - cu 2 ingrediente
-
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
-
Crema de vanilie - crema de patiserie
Preparare
Preparare5 min
Timp așteptare15 min
Gătire10 min
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Așezați alunele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Prăjiți-le timp de 10 minute.
Scoateți tava de copt din cuptor și lăsați să se răcească. Când alunele sunt reci, frecați-le cu mâinile pentru a îndepărta coaja. Topiți ciocolata.
Puneți într-un chopper alunele prăjite și curățate de coajă, ciocolata topită, cafeaua măcinată și sarea și amestecați până obțineți o pastă omogena.
Tunați într-un recipient ermetic și gata!
Observații
Nu vă recomandăm să adăugați zahăr la această rețetă, majoritatea ciocolatelor pentru topit sunt deja dulci, dar dacă nu este suficient de dulce pentru gustul dvs. puteți adăuga puțin mai mult. Praful de sare va acționa ca un potențiator de aromă așa că potriviți zahărul doar după ce adăugați sarea și gustați compoziția.
Echipamente de gătit
blender
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!