Alunul este un arbust cultivat pentru fructele sale, comestibile. Alunele sunt cunoscute pentru continutul in proteine, vitamine, saruri minerale si uleiuri naturale. Dincolo de coaja tare a alunelor se ascunde un miez bogat in vitaminele A, B, C si E, dar si in calciu, fier, fosfor si potasiu. In bucatarie alunele se folosesc in diferite prajituri, torturi sau ciocolata de casa. Negresa glazurata sau prajitura Mokka sunt doua dintre cele mai iubite dulciuri cu nuca. Indiferent ca este cozonac, bomboana Rafaello sau un delicios chec, in fiecare dintre aceste veti gasi aceste indragite fructe.
Ingrediente: Aluatul: 240 gr unt moale 120 gr zahăr brun 100 g zahăr alb 2 ouă 180 gr făină 3 gr praf de copt (1 linguriă) 6 gr de bicarbonat de sodiu (1...
Ingrediente: Pentru blat dacquoise cu alune: 75 gr pudra de alune 75 gr zahar pudra 2 albusuri 30 gr zahar Pralina cu alune : 80 gr zahar 1 lingura de apa 120...
Ingrediente: Meringue-ul italian: 2 albusuri 165 gr zahar 50 ml apa Crema: 200 ml de frisca lichida 30% grasime 40 gr alune 40 gr migdale 60 gr fistic 2 linguri...
Ingrediente: Pralina cu alune : 80 gr zahar 1 lingura de apa 125 gr alune intregi Pralinatul crocant : 40 gr crêpes dentelles - clatite dantelate 20 gr...
Ingrediente: 100 gr de ciocolata cu lapte (aproximativ 1 patrat pe forma) 6 gr de mini marshmallows (aproximativ 1 pe forma) 6 gr de alune (aproximativ 1/2 pe...
Ingrediente: Aluatul: 57 ml apa calda 57 ml lapte cald 1/2 plic de drojdie uscata 315 gr faina 35 gr zahar un praf de sare o lingurita extract de vanilie 85 gr...
Ingrediente: Pentru gogoși: 150 ml lapte călduț 10 gr drojdie deshidratată 320 gr faina T45 sau T55 1/2 linguriță de sare 40 gr zahăr 40 gr unt nesarat 1 ou 1...
Ingrediente: 1 ou 70 gr de arahide (sau pasta de arahide) 60 gr unt moale 60 gr zahar brun 220 gr de faină 1/2 plic de praf de copt 40 gr migdale descojite 100...
Ingrediente: 125 gr zahar 2 oua 100 gr faina 100 gr unt un praf de sare 1 lingurita extract de vanilie 50 gr de cacao Pentru decor (optional): zahar pudra alune
Ingrediente: 12 curmale (100 gr) fără sâmburi 40 gr de alune o lingură de ovăz o lingura de zahăr pudră de cacao neîndulcit 4 linguri de piure de arahide
Ingrediente: 50 gr de pudra de migdale (sau pudra de fistic sau alune) 50 gr de faina 100 gr de zahar pudra 75 gr de unt 4 albusuri o lingurita extract de vanilie
Ingrediente: 350 gr dovleac placintar 25 gr de parmezan 1 lingurita ulei de masline 1 salota 1 lingurita de ierburi de Provence 35 gr faina integrala de grau 10...
Ingrediente: 1 cutie de aluat de croissant Crema de patiserie cu vanilie: 1 ou 38 gr zahăr (împarțit in 2) 22 gr amidon de porumb 250 ml de lapte 1 linguriță...
Ingrediente: 50 gr de faina de migdale (sau pudra de fitic sau alune) 50 gr de faina 100 gr de zahar pudra 75 gr de unt 4 albusuri o lingurita de extract de...
Ingrediente: Pentru "caramel" : 150 gr curmale fara samburi 1 lingura unt de arahide 1 lingura de lapte vegetal (noi am ales de migdale) 1 lingura de iaurt...
Ingrediente: 1 cutie de lapte praf Rarau -500 gr (26% grasime) 250 gr zahar 1 esenta de rom ½ plic de cacao pudra - sau 3 linguri cu varf 100 ml apa Un pachet...