A amestecat toate ingredientele pentru negresa si a turnat compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt. A tinut-o la cuptor aproximativ 40 minute. pana cand a trecut testul cu scobitoarea.
Intre timp, am preparat crema: curmalele si mierea le-a bagat in robot si le-a transformat intr-o pasta. Daca merge greu robotul din cauza consistentei cremei, mai puteti pune cate o lingura de apa pana cand se poate mixa cum trebuie.
Apoi a adaugat bananele si cacaoa, mixand in continuare pana la omogenizare. A pus crema la frigider.
Negresa se lasa la racit si se taie in doua blaturi, pe orizontala. Se insiropeaza primul blat cu un sirop format din apa, un pic de zahar si esenta de rom.
Se acopera cu crema, peste crema se pune dulceata de afine, se pune al doilea blat, se insiropeaza si el si deasupra se toarna ciocolata topita. Se presara nuca de cocos.
Ati putea inlocui dulceata de afine cu cea de visine. contrastul dulce-amar merge mai bine . reteta de negresa o stiu si o fac fara prea multe "inflorituri" : curmale , banane , cocos si iese beton. nu spun ca a dvs nu e buna
Comentarii:
Ssssssssupppppperrrrrr
Ati putea inlocui dulceata de afine cu cea de visine. contrastul dulce-amar merge mai bine . reteta de negresa o stiu si o fac fara prea multe "inflorituri" : curmale , banane , cocos si iese beton. nu spun ca a dvs nu e buna
Mierea nu e de post...
Cred ca este foarte bun dar si prea dulce