Oaspeții sosesc pe neașteptate? Nu vă faceți griji, iată o rețetă expresă care vă poate însoți perfect aperitivul! Doar câteva ingrediente vă vor fi suficiente pentru a vă bucura :-)
Desfaceți aluatul de foietaj și tăiați-l în forma 16 triunghiuri. Dacă aluatul este pătrat sau dreptunghiular, tăiați-l pe lungime. În fiecare parte tăiați aluatul de sus în jos, făcând zig-zag-uri, pentru a forma triunghiuri.
La baza fiecărui triunghi puneți aproximativ 1 linguriță de sos de roșii.
Tăiați felia de șuncă în 16 pătrate și aranjați-le pe sosul de roșii. Presărați cu mozzarella rasă și puțin oregano.
Înfășurați fiecare triunghi începând din exterior și mergând spre centru.
Strângeți capetele pentru a forma o semilună. Aranjați-vă mini-croissantele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Ungeți partea de sus a croissantelor cu gălbenuș astfel încât să se rumenească când sunt gătite.
Deasupra fiecărui croissant presărați puțin oregano
Congelare/Depozitare: Este posibil să pregătiți aceste aperitive în avans și să le congelați pentru a le găti în ziua când aveți nevoie. Aveți grijă ca ingredientele dumneavoastră să nu fi fost congelate înainte. Puneți-le la congelator după pasul 6, iar în ziua Z, puneți-le congelate la cuptor. Adăugați 5 minute de gătit peste timpul indicat.