Azi vorbim despre musaca. Nu va speriati nu ne-am apucat de scris romane, incercam pe scurt sa retraim gusturi, arome si texturi, toate asezate-n straturi, imbracate in smantana si cascaval. Daca va ploua-n gura, sariti peste orice explicatie si mergeti la retete.
Ingrediente: 500 gr faina 1 lingurita de sare 10 gr drojdie proaspata 15 gr ulei de masile 310 ml apa 70 ml ulei de masline 1 ceapa 200 gr bacon 70 gr cascaval ras
Ingrediente: 600 gr peste alb (cod) 500 gr cartofi 200 gr ciuperci champignon 35 gr faina 35 gr unt 500 ml lapte 70 gr cascaval ras sare piper nucsoara
Ingrediente: Pentru carne: 250gr carne de vita 1 ceapa (tocata) Pesmet/miez de paine 50g 1 ou sare piper ierburi de Provence Pentru montaj: salata ceapa feliata...
Ingrediente: 1 foietaj dreptunghiular 160 gr cremă de brânză 30 gr parmezan 1 ou 20 gr de unt 1 linguriță pudră de usturoi (sau cățel de usturoi zdrobit) 1 mână...
Ingrediente: 350 gr de legume (aici morcovi și dovlecel) 1 ceapă galbenă (mică) 100 gr smântână de soia (sau smântână proaspătă) 1 lingură amidon de porumb 2...
Ingrediente: 130 ml lapte 100 ml ulei de masline 150 gr faina 1 plic de praf de copt 3 oua 100 gr masline verzi 160 gr sunca presata 70 gr cascaval ras...
Ingrediente: Aluatul: 280 gr de faina 1 lingura zahar 1 lingurita de sare 10 gr drojdie proaspata 120 ml lapte 60 ml apa 30 gr unt Umplutura: 4 linguri sos de...
Ingrediente: 200 gr de paste 1 lingura ulei de masline 1/2 salota 1 conserva de ton 1 catel de usturoi 150 ml de smantana proaspata sare piper 30 gr cascaval...