Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Doriti sa pregatiti o mancare usoara si fara batai de cap? Noi avem solutia! O combinatie simpla si eficienta de peste alb, cartofi / ciuperci si un pic de bechamel.
Ingrediente
6
Materiale
- vas de copt de 30 cm
Rețete inrudite
-
Gratin de cod si smantana
-
Gratin de kale
-
Gratin irezistibil cu cartofi si somon fumé!
-
Gratin de orez cu rosii
Preparare
Preparare45 min
Gătire50 min
Se curata si se taie cartofii sub forma de cuburi. Puneti-i la fiert timp de 10 minute in apa clocotita.
Ungeti cu unt un vas de cuptor si puneti cartofii in partea de jos. Taiati pestele in bucati mari si aranjati-le peste cartofi.Apoi adaugati ciupercile spalate si taiate.
Pregatiti béchamelul : topiti untul intr-o cratita si adaugati faina dintr-o data. Se amesteca energic cu un tel.
Adaugati laptele treptat in timp ce amestecati. Bechamelul trebuie sa se ingroase. Puneti sare, piper si nucsoara macinata.
Se toarna sosul in vas, peste ingrediente. Presarati cascaval ras.
Coaceti 40 minute la 180°C.
Gata!
Observații
Pestele: puteti folosi ce tip de peste va place
Legume: puteti adauga legumele care va plac, cum ar fi morcovii sau prazul
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Andreea,
07/01/2022
Seamana cu retetele de peste din Portugalia, cele pe baza de cod.
am gătit această rețetă
alfa,
03/11/2019
Asta inseamna sa iti bati joc de peste. Toti habarnistii inventeaza retete. Dar nu sunt ei de vina, ci cei care le fac publice.
am gătit această rețetă
J