Antreuri
Pate cremos de dovleac și feta cu o atingere de miere
Aperitiv |
6 porții |
Foarte ușor |
Preparare: 10 min |
Gătire: 30 min |
Gata în: 1 h 10 m
Ingrediente:
350 gr dovleac1 picătură de ulei de măsline
200 gr brânză feta
60 g iaurt grecesc
1 (sau 2) linguri de miere
1 linguriță rozmarin uscat
1 vârf de cuțit de chilli
Topping (opțional):
1 (sau 2) linguri de miere
1 linguriță rozmarin
1 mână de nuci
Preparare: 10 min
Gătire: 30 min
Gata în: 1 h 10 m
Dificultate: Foarte ușor
Gătire: 30 min
Gata în: 1 h 10 m
Dificultate: Foarte ușor
Preparare:
- Se taie dovleacul în cuburi, se unge cu ulei de măsline și se coace la 190°C timp de aproximativ 30 de minute (sau până se înmoaie). Se scoate și se lasă să se răcească. Se recuperează doar pulpa (se aruncă coaja). Se pune deoparte.
- Puneți feta ușor sfărâmată și iaurtul în cana blenderului. Se amestecă până se omogenizează.
- Se adaugă apoi dovleacul, mierea, rozmarinul și ardeiul iute.
- Se bate din nou până devine cremoasă.
- Se transferă într-un castron, se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider timp de 30 până la 60 de minute (până se întărește).
-
Este timpul să decorați:
Puneți deasupra mierea, rozmarinul și nucile. Serviți cu pâine sau pâine prăjită. Savurați!
Felul principal
Supa crema de ciuperci
Antreuri |
4 porții |
Foarte ușor |
Preparare: 10 min |
Gătire: 30 min |
Gata în: 40 min
Ingrediente:
Ingrediente:1. 500 gr ciuperci
2. 300 gr telina
3. o ceapa potrivita
4. 3 linguri pline cu smantana
5. 1 ou
6. sare, piper
Preparare: 10 min
Gătire: 30 min
Gata în: 40 min
Dificultate: Foarte ușor
Gătire: 30 min
Gata în: 40 min
Dificultate: Foarte ușor
Preparare:
-
Initial am vrut sa prepar doar un sos de ciuperci, dar avand destula materie prima, am sfarsit prin a pregati o supa in toata regula pe care apoi am adaptat-o sa devina sos si am impuscat doi iepuri dintr-un foc :). Cand timpul - ori mai bine spus lipsa lui - conteaza, sunt destule mancaruri care se pot transforma pentru a servi mai multor scopuri.
Ciupercile, ceapa si telina, se curata apoi ciupercile se taie in patru iar restul marunt. Ceapa si telina se calesc in putin unt, in oala de supa. Adaugi ciupercile, pui 600 ml de apa, condimente si lasi sa fiarba 15 min sau pana cand ciupercile sunt facute. Strecori, pastrand zeama alaturi. Adaugi smantana batuta cu ou si pasezi in blender ori cu mixerul vertical. Adaugi din zeama in care au fiert legumele pana ai consistenta dorita a supei, apoi mai lasi 2 min pe foc, amestecand continuu.. Servesti fierbinte, cu crutoane. Pofta buna!
Desert
Tort simplu de ciocolată
Desert |
8 porții |
Foarte ușor |
Preparare: 15 min |
Gătire: 30 min |
Gata în: 45 min
Ingrediente:
200 gr ciocolată neagră de patiserie120 gr de unt
150 gr zahăr pudră
80 gr de făina
3 ouă
1 plic de praf de copt
Preparare: 15 min
Gătire: 30 min
Gata în: 45 min
Dificultate: Foarte ușor
Gătire: 30 min
Gata în: 45 min
Dificultate: Foarte ușor
Preparare:
-
Preîncălziți cuptorul la 180°C
Într-un castron adăugam zahărul, ouăle și amestecăm, apoi adăugam făina și praful de copt și amestecam din nou bine. - Topiți ciocolata și untul împreună la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.
- Adăugați ciocolata topită peste amestecul anterior.
- Puneți într-o tava unsă cu unt și dați la cuptor pentru 30 de minute la 180°C.
- Gata!