Curatati cartofii si dati-i pe razatoare. Puneti-i intr-un prosop si stoarceti cat mai bine pentru a scoate apa din ei. Dupa ce i-ati stors puneti-i intr-un vas, apoi adaugati cele 2 oua, sare, piper si amestecati bine.
Puneti 1 lingura cu varf din amestecul de cartofi in fiecare forma de briosa, unsa in prelabil. Apoi, cu degetele, presati cartofii pana la margini pentru a forma cuiburile. Puneti in cuptor si coaceti timp de 12 minute la 180° C.
Taiati sunca presata in bucati mici si caliti intr-o tigaie fierbinte. De asemenea, gatiti ouale de prepelita in tigaie.
Cand cuiburile de cartofi s-au gatit, lasati-le sa se raceasca cateva minute, apoi desfaceti-le usor.
Puneti cascaval ras pe fundul fiecarui cuib, apoi cateva bucati de sunca si acoperiti cu un ou de prepelita prajit. Gata!
Comentarii:
Multa munca si inutila. Cand prepari ceva cu ce gasesti prin frigider, aia nu este reteta. E tacla de birou de genul "si ce ai preparat aseara draga?"