Carnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate in gastronomia internationala. Beneficiile acesteia constau in continutul scazut in grasimi si colesterol, facand din aceasta o alternativa dietetica si curativa pentru cei care sufera de obezitate, diabet si au colesterolul marit.
Carnea de prepelita este o carne dulce si delicata si cu o valoare scazuta in colesterol. Este bogata in microelemente si o gama larga de vitamine, inclusiv complexul B, acid folic si vitamina E si K.
Cererea de carne de prepelita a crescut constant in ultimii ani si acest lucru se datoreaza popularitatii in meniurile din restaurantele de lux.
China, Franta, Spania, Italia si Statele Unite sunt cei mai mari producatori de carne de prepelita, China detinand suprematia.
Ouale si carnea de prepelita sunt extrem de cautate in zilele noastre, deoarece au mult mai multe avantaje decat carnea si ouale de gaina, de exemplu. In primul rand, nu contin asa mult colesterol, iar ouale de prepelite au foarte multe proprietati curative.
Carnea de prepelita tanara este frageda, gustoasa, o adevarata delicatesa ce poate fi preparata in diferite moduri.
O portie carne de prepelita (~100 gr) gatita fara piele contine 110 calorii, 19 grame de proteine si 5 grame de grasime, inclusiv 1 gram de grasimi saturate. Daca ati urma o dieta de 2.000 de calorii/zilnic, aceasta se ridica la 35 % din cantitatea zilnica de proteine si 6 % din cea grasimi saturate.
O portie de carne de prepelita va ofera 35 % valoarea de zi cu zi de niacina, 25 % din doza zilnica de vitamina B-6, 15 % din doza zilnica de riboflavina si tiamina si 10 % din doza zilnica de vitamina C. Vitaminele B3 - niacina, vitamina B-6, riboflavina si tiamina sunt esentiale pentru a transforma alimentele consumate in energie, iar vitamina C este un antioxidant care este necesar pentru productia de colagen, necesar pentru formarea oaselor, ligamentelor, a vaselor de sange si tendoanelor.
Prepelita este o sursa buna de minerale, furnizand 25% din doza zilnica de fosfor, 20 % din doza zilnica de fier, 15 % din cea de zinc si 6 % din doza zilnica de magneziu.
Ca si calciul, fosforul are rolul de a intari dintii si oasele, insa acest mineral joaca un rol important in fiecare reactie chimica din organism. De asemenea, fosforul este responsabil cu regularizarea batailor inimii, dar si de functionarea normala a rinichilor. Fierul este compusul indispensabil organismului, care intervine in numeroase reactii chimice si permite indeosebi transportul oxigenului prin hemoglobina globulelor rosii, iar zincul este unul din mineralele importante pentru organism pentru ca joaca un rol important in functionarea corecta a sistemului imunitar. Este necesar pentru activitatea enzimelor implicate in procese ca: diviziunea celulara, cresterea celulelor, cicatrizarea ranilor.
Carnea de prepelita este una din putinele recomandate spre a fi consumate frecvent, fara sa compromita sanatatea organismului ci, dimpotriva, are rol medical. Gustul carnii de prepelita este asemanator cu cel al carnii de pui, ea putand fi preparata similar cu aceasta.
Comentarii:
Este o carne fina,usoara si f.gustoasa!Pacat ca nu se gaseste in comert!
'O porție...'