Curatam si spalam bine prepelitele. Ar fi bine sa lasati pielea pe ele. Incepem sa preparam marinada pentru carne. Amestecam boia dulce cu cea iute, cu ghimbirul si usturoiul ras si masam bine cu aceasta pasta prepelitele, in asa fel incat sa fie complet acoperite cu aceasta marinada.
Adaugam iaurtul si amestecam dinnou pana se omogenizeaza totul. Presaram si fulgii de chilli peste marinada, pentru o aroma mai picanta. Acoperim cu folie alimentara bolul in care am marinat prepelitele, si le lasam la marinat cel mai bine la frigider peste noapte sa se fragezeasca.
A doua zi, incepem sa pregatim restul de ingrediente si proceduri pentru finisarea preparatului. Oualele le fierbem circa 8-10 minute, pana se fac tari. Le curatam de coaja, le punem intrun bol si presaram 1/2 de lingurita de curcuma.
Acum as putea sa va recomand altceva pentru aspectul oualelor, asta pentru ca, nu mi-a reusit precum am vazut in emisiune. Normal ca in emisiunile culinare, nu se "spun" toate secretele necesare pentru reusita, dar daca ai un pic de fler, o poti descurca!
Deci, mai bine dizolvati curcuma in foarte putin ulei sau foarte putina apa, introduceti oualele in amestec si amestecati-le pana se coloreaza uniform intro culoare galbena.
Asa am vazut ca s-a intamplat in emisiune, si cred ca ar fi mai bine!Iar acum, nu avem decat sa introducem oualele in prepelite iar acestea le introduc intro punga "magica". Folosesc punga pentru ca este un mod usor de copt in cuptor, iar sucurile care rezulta prin coacerea sunt pastrate in punga foarte bine. Nu uitati sa strangeti punga la gura si cu o scobitoare sa faceti cateva gaurele in punga, pentru a "rasufla".
Incingem cuptorul la 240-250ºC. Punem punga intro tava si o introducem in cuptorul incins pentru urmatoarele 40 de minute.
Comentarii:
Simplu de facut si savuroasa!
Mai condimentat.....mai buuun!
Super bine arata,ramane sa vad cum sunt la gust...