Petitchef

Fougasse

Fougasse este sora frantuzeasca a focacciei si este un sortiment de paine, asociata in general regiunii Provence, desi se gaseste raspandita in toate regiunile Frantei. Poate include masline, branza, ansoa, dar si bucatele de bacon sau fructe uscate. Tot in mod traditional, fougasse are forma de frunza sau de spic de grau. Te provocam sa o incerci.

Antreuri
8 porții
2 ore
20 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Materiale

  • robot
  • sucitor
  • hartie de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Fougasse
    In castronul robotului puneti faina, sarea si formati o gropita in care puneti drojdia sfaramata (aveti grija, pentru ca drojdia nu trebuie sa atinga sarea!) Adăugati uleiul de masline si apa si framantati 5 minute.
  • Etapa 2 - Fougasse
    Se lasa sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
  • Etapa 3 - Fougasse
    Dupa acest timp, intindeti aluatul.
  • Etapa 4 - Fougasse
    Pe jumatate din aluat adaugati ceapa sotata in prealabil si baconul, avand grija sa mai lasati si pentru decor.
  • Etapa 5 - Fougasse
    Pliati aluatul si lipiti marginile.
  • Etapa 6 - Fougasse
    Puteti sa ii dati ce forma doriti.
  • Etapa 7 - Fougasse
    Puneti hartie de copt in tava si puneti aluatul, apoi ungeti cu ou batut.
  • Etapa 8 - Fougasse
    Faceti crestaturi. Nu ezitati sa le faceti mari, astfel incat sa fie observate dupa ce aluatul s-a copt.
  • Etapa 9 - Fougasse
    Se presara deasupra bacon si cascaval ras si se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 10 - Fougasse
    Coaceti 20 minute la 180°C.
  • Etapa 11 - Fougasse
    Gata!


Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Fougasse
Fougasse - poza 2
Fougasse - poza 3
Fougasse - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

cornelia, 03/10/2018

Este foarte buna si poti sa pui ce umplutara iti place si o mananci cu placere la mic dejun

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Mihai, 29/01/2021

Pare buna; totusi o intrebare: pentru aluat se folosesc 15 gr ulei de masline. Ok! Restul de 70 gr e pentru calit ceapa si bacon...?? Nu e cam mult?? De oul batut - nciun cuvintel la ingrediente...

(0) (0) Abuz
Lixandra, 08/10/2018

Pare ok , aluatul se poate face la masina de paine si umplutura dupa gustul fiecaruia , sigur am s-o incerc !

(1) (0) Abuz
Miahaeladia, 02/10/2018

Usor de facut si foarte gustosaq.

(1) (0) Abuz
01/10/2018

Cred ca este excelenta!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Egg boats cu cascaval
Egg boats cu cascaval
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Baghete răsucite din foietaj cu cașcaval
Baghete răsucite din foietaj cu cașcaval
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează