Fougasse este sora frantuzeasca a focacciei si este un sortiment de paine, asociata in general regiunii Provence, desi se gaseste raspandita in toate regiunile Frantei. Poate include masline, branza, ansoa, dar si bucatele de bacon sau fructe uscate. Tot in mod traditional, fougasse are forma de frunza sau de spic de grau. Te provocam sa o incerci.
In castronul robotului puneti faina, sarea si formati o gropita in care puneti drojdia sfaramata (aveti grija, pentru ca drojdia nu trebuie sa atinga sarea!) Adăugati uleiul de masline si apa si framantati 5 minute.
Se lasa sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
Dupa acest timp, intindeti aluatul.
Pe jumatate din aluat adaugati ceapa sotata in prealabil si baconul, avand grija sa mai lasati si pentru decor.
Pliati aluatul si lipiti marginile.
Puteti sa ii dati ce forma doriti.
Puneti hartie de copt in tava si puneti aluatul, apoi ungeti cu ou batut.
Faceti crestaturi. Nu ezitati sa le faceti mari, astfel incat sa fie observate dupa ce aluatul s-a copt.
Se presara deasupra bacon si cascaval ras si se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute la temperatura camerei.
Pare buna; totusi o intrebare: pentru aluat se folosesc 15 gr ulei de masline. Ok! Restul de 70 gr e pentru calit ceapa si bacon...?? Nu e cam mult?? De oul batut - nciun cuvintel la ingrediente...
Comentarii:
Este foarte buna si poti sa pui ce umplutara iti place si o mananci cu placere la mic dejun
Pare buna; totusi o intrebare: pentru aluat se folosesc 15 gr ulei de masline. Ok! Restul de 70 gr e pentru calit ceapa si bacon...?? Nu e cam mult?? De oul batut - nciun cuvintel la ingrediente...
Pare ok , aluatul se poate face la masina de paine si umplutura dupa gustul fiecaruia , sigur am s-o incerc !
Usor de facut si foarte gustosaq.
Cred ca este excelenta!