Andive cu sunca

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
50 min

Un fel de mancare clasic, usor si care nu necesita multe ingrediente: andive si desigur sunca! Frumoasele andive de sezon insotite de un bechamel cremos si de cascaval ras, le-am lasat sa se gratineze in voie :-) O reteta reconfortanta de care ne place sa ne bucuram "calda", la cina.

Ingrediente

4

Materiale

  • vas de copt de 30 cm

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Andive cu sunca - Preparare etapa 1Curatati andivele si fierbeti-le timp de 10 minute in apa clocotita.
  • Andive cu sunca - Preparare etapa 2Infasurati fiecare andiva intr-o felie de sunca si puneti-le in vasul de copt.
  • Andive cu sunca - Preparare etapa 3Pregatiti bechamelul: topiti untul intr-o craticioara si adaugati faina dintr-o data. Amestecati.
  • Andive cu sunca - Preparare etapa 4Adaugati laptele putin cate putin in timp ce amestecati. Bechamel ar trebui sa se ingroase.
  • Andive cu sunca - Preparare etapa 5Puneti sare, piper si nucsoara rasa.
  • Andive cu sunca - Preparare etapa 6Se toarna bechamelul in vasul de copt peste andive. Presarati cu cascaval ras.
  • Andive cu sunca - Preparare etapa 7Coaceti 20 minute la 220°C.
  • Andive cu sunca - Preparare etapa 8Gata!

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Arată foarte bine dar ce este andive și unde se poate găsi

Mai multe despre andive gasiti aici https://www.petitchef.ro/articole/retete/andivele-sau-cicoarea-de-bruxelles-aid-1166

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Christine

Eu le fac cu jambon Sunt la fel de bune

am gătit această rețetă
abuz