Bacalhau à brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!
Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!
Ce ziceți să mergem astăzi în Portugalia? Cu o rețetă pe bază de cod desigur ;-) Ușor de făcut, este și sfatul nostru pentru a face toată familia să mănânce pește ;-) Pentru a face acest lucru, vă împărtășim pas cu pas detaliile rețetei, precum și cele mai bune sfaturi de mai jos.
Se pune la fiert o cantitate mare de apa și se fierbe codul desărat aproximativ 10 minute.
Scurgeți apa și îndepărtați toate oasele pestelui. Se sfărâmă codul și se pune deoparte.
Bateți ouăle ca pentru omletă. Se condimenteaza cu sare si piper apoi se adaugă patrunjelul tocat, după gust. Se amestecă totul și se pune deoparte.
Se toarnă un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă apoi se călește ceapa tăiată fâșii, usturoiul curățat și tocat și dafinul. Scoateți frunza de dafin când ceapa este translucidă.
Se adaugă codul mărunțit, se amestecă și se călește aproximativ 3 minute. Se adaugă apoi cartofii pai și se amestecă ușor.
Se toarnă ouăle bătute în tigaie și se amestecă totul. Adăugați măsline negre (după gust). Aveți grijă să nu gătiți în exces ouăle pentru a evita uscarea preparatului.
Gata! Se servește într-o farfurie adâncă și se ornează cu măsline negre și pătrunjel tocat.
Cum să faci cartofi pai acasă? ➤ În ulei de prăjit: Tăiați cartofii în bețișoare foarte subțiri și scufundați-i în apă timp de 30 de minute pentru a elimina excesul de amidon. Scurgeți și uscați bine cartofii cu un prosop de hârtie. Se prăjesc în ulei încins.
► La cuptor: Tăiați cartofii la fel ca la prăjit: sub formă de bețișoare de chibrit. Înmuiați cartofii tăiați în apă timp de 30 de minute pentru a elimina excesul de amidon, apoi scurgeți bine și uscați cu un prosop de hârtie. Amestecați cartofii cu ulei de măsline apoi transferați-i într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220°C timp de 20 de minute. Întoarceți-i la jumătatea timpului pentru a-i găti uniform.
Retete pur si simplu copiate de afara.Daca tot le publicati,adaptati-le la specificul romanesc,majoritar ortodocs.Acum fiind o perioada de post,publicati retete in acest sens,nu cu oua.
Comentarii:
Nu toata lumea tine post .Deci remarca dvs este inutila.Reteta este pentru toti .Religia nu are ce cauta aici.
Retete pur si simplu copiate de afara.Daca tot le publicati,adaptati-le la specificul romanesc,majoritar ortodocs.Acum fiind o perioada de post,publicati retete in acest sens,nu cu oua.