Bacalhau à brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut!

Felul principal
Foarte ușor
55 min

Ce ziceți să mergem astăzi în Portugalia? Cu o rețetă pe bază de cod desigur ;-) Ușor de făcut, este și sfatul nostru pentru a face toată familia să mănânce pește ;-) Pentru a face acest lucru, vă împărtășim pas cu pas detaliile rețetei, precum și cele mai bune sfaturi de mai jos.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire45 min
  • Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut! - Preparare etapa 1Se pune la fiert o cantitate mare de apa și se fierbe codul desărat aproximativ 10 minute.
  • Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut! - Preparare etapa 2Scurgeți apa și îndepărtați toate oasele pestelui. Se sfărâmă codul și se pune deoparte.
  • Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut! - Preparare etapa 3Bateți ouăle ca pentru omletă. Se condimenteaza cu sare si piper apoi se adaugă patrunjelul tocat, după gust. Se amestecă totul și se pune deoparte.
  • Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut! - Preparare etapa 4Se toarnă un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă apoi se călește ceapa tăiată fâșii, usturoiul curățat și tocat și dafinul. Scoateți frunza de dafin când ceapa este translucidă.
  • Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut! - Preparare etapa 5Se adaugă codul mărunțit, se amestecă și se călește aproximativ 3 minute. Se adaugă apoi cartofii pai și se amestecă ușor.
  • Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut! - Preparare etapa 6Se toarnă ouăle bătute în tigaie și se amestecă totul. Adăugați măsline negre (după gust). Aveți grijă să nu gătiți în exces ouăle pentru a evita uscarea preparatului.
  • Bacalhau à Brás - rețetă portugheză cu cod - super ușor de făcut! - Preparare etapa 7Gata! Se servește într-o farfurie adâncă și se ornează cu măsline negre și pătrunjel tocat.

Punctează această reţetă

Observații

Cum să faci cartofi pai acasă?
➤ În ulei de prăjit:
Tăiați cartofii în bețișoare foarte subțiri și scufundați-i în apă timp de 30 de minute pentru a elimina excesul de amidon. Scurgeți și uscați bine cartofii cu un prosop de hârtie. Se prăjesc în ulei încins.

► La cuptor:
Tăiați cartofii la fel ca la prăjit: sub formă de bețișoare de chibrit. Înmuiați cartofii tăiați în apă timp de 30 de minute pentru a elimina excesul de amidon, apoi scurgeți bine și uscați cu un prosop de hârtie. Amestecați cartofii cu ulei de măsline apoi transferați-i într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220°C timp de 20 de minute. Întoarceți-i la jumătatea timpului pentru a-i găti uniform.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Chris

Nu toata lumea tine post .Deci remarca dvs este inutila.Reteta este pentru toti .Religia nu are ce cauta aici.

abuz
candrea_m2022

candrea_m2022

Retete pur si simplu copiate de afara.Daca tot le publicati,adaptati-le la specificul romanesc,majoritar ortodocs.Acum fiind o perioada de post,publicati retete in acest sens,nu cu oua.

abuz