Printre rețetele pe care ne place să le devorăm cu degetele, aceste gogoșele de cod clar nu ne lasă indiferenți ;-) Se servesc la aperitiv cu un sos de iaurt și chilli și se așează pe o farfurie însoțită de o salată ;-) Cu această rețetă, vă putem asigura că și copiii dvs. vor adora peștele!
Curățați cățelul de usturoi, apoi tocați-l mărunt. Curățați și tocați mărunt și ceapa. Scurgeți bine apa din cod cu un prosop de hârtie, apoi tăiați peștele. Spălăți și adunați doar frunzele de pătrunjel, apoi tocați-le cât mai fin.
Puneți ingredientele tocate (usturoi, ceapa, pătrunjel și cod) într-un castron mare. Adăugați faina, praful de copt, oul, laptele și colorantul alimentar (opțional). Amestecați totul bine.
Turnați mult ulei de prăjit într-o tigaie mare sau într-o tigaie cu părțile înalte și încălziți. Când este fierbinte, puneți cu atenție bilele mici de aluat în el. Le puteți face cu două linguri, precum găluștele sau le puteți rula în mâinile tale ușor unse.
Va trebui să prăjiți chiftelele la foc mediu, astfel încât să se gătească bine în interior.
Cand gogoșelele capătă o culoare aurie și sunt bine gătite în interior, scoteți-le din tigaie cu o spumieră și așezați-le pe hârtie absorbanta pentru a îndepărta excesul de ulei.
Gata! Mâncați-le cât sunt încă fierbinți, ca să-și fie crocante!
Comentarii:
In loc de prajirea in ulei n-ar fi mai sanatoase coapte in cuptor ?
Super