A pus carnea la fiert in 3 litri de apa se adauga vegeta, piper dupa ce a dat in fiert si am adunat spuma a adaugat ceapa intreaga dupa ce a fiert puiul l-am scos separat pe o farfurie.
Apoi a adaugat telina, patrunjelul si morcovul dat pe razatoarea mare pieptul de pui se marunteste din cutit sau robot faceti cum vreti.
Ceapa se scoate, se adauga carnea bucatita intre timp cat fierbe oala cu ciorbica...intr-un vas mai larg se freaca galbenusurile bine cu laptele apoi se incorporeaza smantana.
Incepeti sa puneti peste compozitie cate un polonic de ciorba fierbine amestecand constant, pana cand aceasta maia ajunge la temperatura ciorbei daca veti turna tot o data in ciorba se va strange oul si cu siguranta nu vreti asa.
Dupa ce ati turnat maiaua peste ciorba, acriti cu zeaa de lamaie dupa bunul plac sarati si piperati daca mai e nevoie.
Patrunjelul se toaca si se pune deasupra ciorba trebuia sa fie mai groasa decat o supa obisnuita de pui.
Ne certa cineva ca confundam ciorba a la grec cu cele romanesti. Nu, nu confundam, numai ca noi vrem sa mancam dupa gustul nostru si nu dupa cel al grecilor. Daca ei vor sa scoata ceapa din ciorba, treaba lor, mie imi place sa fie tocata in ciorba, si nu-mi place laptele in ciorba si nici orezul, asa ca o fac dupa gustul meu. E vreo problema?
Cineva mai jos spunea ca nu pune orez ca se face terci ,altcineva ca sa o acreasca cu bors ,e aflati ciorba a la grec se face cu orez ,dar pus incat sa nu iasa pilaf si se acreste cu lamaie ,nicidecum cu bors . Se foloseste smantana de gatit si nu smantana fermentata si se folosesc galbenusurile ,nu si albusurile care pot fi frecate cu lapte si smantana de gatit. Deci pana sa faceti comentarii in necunostinta de cauza ,informati-va . Niciodata nu aI sa vezi ca grecul iti aduce castronul cu smantana la masa sa-ti pui in farfurie cat vrei .. Asa se face ciorba a la grec ,nu confundati cu ciorbele romanesti.Vegeta nu cred ca e cazul sa pui la cate legume se gasesc vara .Ceapa se fierbe intreaga ca la supa si se scoate si se folosesc numai galbenusurile exact ca la ciorba de burta
Draga bucatareasa! Fa bine si pune pe cineva sa-ti scrie retetele, dar care stie si romaneste. Eu sunt sas din Sibiu si traiesc de 30 de ani in Germania, dar stiu romaneste mai bine. Este o rusine! Werner Schuster, Germania
Comentarii (11):
Excelennt!!!
Super buna!!!!
Și orezul unde e?
Ne certa cineva ca confundam ciorba a la grec cu cele romanesti. Nu, nu confundam, numai ca noi vrem sa mancam dupa gustul nostru si nu dupa cel al grecilor. Daca ei vor sa scoata ceapa din ciorba, treaba lor, mie imi place sa fie tocata in ciorba, si nu-mi place laptele in ciorba si nici orezul, asa ca o fac dupa gustul meu. E vreo problema?
Abia astept s-o fac
Cineva mai jos spunea ca nu pune orez ca se face terci ,altcineva ca sa o acreasca cu bors ,e aflati ciorba a la grec se face cu orez ,dar pus incat sa nu iasa pilaf si se acreste cu lamaie ,nicidecum cu bors . Se foloseste smantana de gatit si nu smantana fermentata si se folosesc galbenusurile ,nu si albusurile care pot fi frecate cu lapte si smantana de gatit. Deci pana sa faceti comentarii in necunostinta de cauza ,informati-va . Niciodata nu aI sa vezi ca grecul iti aduce castronul cu smantana la masa sa-ti pui in farfurie cat vrei .. Asa se face ciorba a la grec ,nu confundati cu ciorbele romanesti.Vegeta nu cred ca e cazul sa pui la cate legume se gasesc vara .Ceapa se fierbe intreaga ca la supa si se scoate si se folosesc numai galbenusurile exact ca la ciorba de burta
Slabutz, daca tot o acresti, de ce n-o faci cu bors??? si ceapa de ce n-o tai marunt ca s-o lasi in ciorba???
Inca una care "gateste" cu vegeta!
NIMIC !!!! Vegeta? Orez?
Draga bucatareasa! Fa bine si pune pe cineva sa-ti scrie retetele, dar care stie si romaneste. Eu sunt sas din Sibiu si traiesc de 30 de ani in Germania, dar stiu romaneste mai bine.
Este o rusine!
Werner Schuster, Germania