Ciorba de miel, alaturi de drob si oua rosii este preparatul nelipsit de pe masa de Paste. Desi miel si carne de oaie putem manca in orice zi si in orice anotimp, ciorba de miel doar la masa de Paste are gust unic si deosebit. S-ar zice ca legumele proaspete sunt cele care dau savoare preparatului, ori carnea sau maruntaiele folosite. Cunoscatorii, spun ca, acreala (bors, macris sau zeama de lamaie) este cea care ofera gustul racoritor, de primavara.
Contestata de multi, ca fiind grea si indigesta, ciorba de miel poate facuta si in varianta usoara si consistenta, dar si gustoasa si perfecta pentru meniul de sarbatoare. Secretul: legume proaspete, stevie, bucati de carne de miel si acreala.
Daca ai invitati la masa de Paste si vrei sa fii o gazda buna, intampina-i, pe langa traditionala friptura, cu o ciorba delicioasa de miel. Te ajutam si noi cu cateva idei!
Comentarii:
Super retete,multumesc
De ce opriți oamenii sa mănânce ciorba de miel în timpul anului?! De ce doar la Paște?! E non-sens, o fac când am poftă!