Capul lui Vasilica,curatat de tot ce trebuie :taiat nasul,curata fosele nazale si gura,,taiat urechile si curatate,scos ochii si curatat.Pare cam sinistru,dar asta se intampla o data pe an.
Toata carnea se pune in apa rece la fiert,cam o ora cred,am uitat sa ma uit la ceas,dar carnea trebuie sa se desprinda de pe os.
Dupa ce a iert,scoatem carnea si o dezosam,creierul avem grija sa-l adaugam la sfarsit,dupa ce am inchis focul,ca sa nu se sfarame.
Adaugam legumele maruntie,mai putin stevia si restul verdeturilor.Dupa aproximativ 15 minute,cand legumele sunt aproape fierte,adaugam borsul sau zeama de lamaie sau otetul,depinde de solutia aleasa pentru acrit,smantana si carnea dezosata de miel.
Gustam tot timpul ca sa fie bine potrivita de acru,sare ,iuteala.Mai dam cateva clocote sa se omogenizeze smantana in ciorba,apoi stingem focul si adaugam stevia,cozile de ceapa si usturoi verde,tarhonul,leusteanul si patrunjelul.
In bolul in care am servit ciorba,am mai adaugat frunze de menta verde tocata.Merge grozav cu mielul.Indrazniti sa incercati si sunt convinsa ca nu o sa va para rau.
Comentarii:
În sfârşit o reţetă de borş de miel care mi se pare perfectă!
Foarte bun a iesit !