Mango sticky rice, desertul thailandez super reconfortant
Mergeți în Thailanda pentru o explozie de dulceață și arome exotice! Răsfățați-vă cu faimosul mango sticky rice. Pentru culoare, lasă-te sedus de cremozitatea orezului sticky înmuiat în lapte de cocos, de galbenul strălucitor al mango-ului suculent și de albul cremos al sosului dulce. Pentru o notă de crocant, presărați semințe de susan sau fulgi de nucă de cocos. Un desert simplu, încântător, care te transportă la tropice dintr-o singură mușcătură!
Ingrediente
Gătirea orezului:
Coulis de nucă de cocos:
Materiale
- 1 cratiță cu capac
- 1 tigaie
- 4 boluri
- 1 cuțit
- 1 placă de tocat
- 1 spatulă/înțepător de păr/ lingură de orez
Preparare
Curățarea orezului:
Înmuiați orezul în apă rece timp de cel puțin 1 oră înainte de utilizare. Apoi clătiți orezul până când apa devine translucidă.Gătirea orezului:
Se fierbe orezul cu apă rece, acoperit, timp de 15 minute, la foc mediu.Se oprește focul și se lasă să se odihnească timp de 10 minute, acoperit.
Coulis de nucă de cocos:
Se toarnă laptele de nucă de cocos într-o cratiță. Se adaugă zahărul.Se amestecă totul și se aduce la fierbere. Se lasă încă 2 minute, amestecând pentru a se îngroșa.
Se toarnă aproximativ 3/4 din coulis în orez și se amestecă cu o lingură de orez.
Se toarnă amestecul în boluri și se dă la rece timp de 1 oră.
Se taie mango în felii.
Se pun feliile deasupra bolului.Se adaugă apoi coulisul de nucă de cocos și semințele de susan.
Și acum este gata! Poftă bună!
Observații
Câte boluri poate face rețeta pentru 4 porții?
Am făcut două boluri mari cu această rețetă, dar puteți face cu ușurință 4 și porțiile vor fi deja foarte generoase!
Pot ajusta textura orezului?
Puteți ajusta textura orezului prin modificarea cantității de apă de gătit. Dacă doriți ca orezul să fie "al dente", adăugați la fel de multă apă ca orezul (220 ml de apă pentru 220 g de orez). Dacă preferați un orez mai fondant și mai lipicios, adăugați mai multă apă decât orezul (310 ml de apă pentru 220 g de orez).
Pot face mai mult coulis?
Da, puteți face mai mult coulis dacă doriți.
Ce orez ar trebui să folosesc pentru orezul lipicios cu mango?
Cel mai bun orez de folosit este Thai sticky rice. Dacă chiar nu găsiți, puteți folosi orez de sushi sau orez de desert.
Nutriție
- Carbo: 94.6g
- Grăsimi: 24.4g
- Grăsimi sat.: 19.7g
- Proteine: 8.5g
- Fibre: 12.1g
- Zahăr: 51g
- ProPoints: 18
- SmartPoints: 31