Cum să gătim orez thailandez?

votează acum
Cum să gătim orez thailandez?
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
25 min
232 Kcal

Orez thailandez, orez basmati, orez alb... Gătitul orezului poate fi uneori o adevărată durere de cap! Astăzi vă dezvăluim toate secretele pentru gătirea perfectă a orezului thailandez, care va însoți perfect preparatele din carne, pește sau legume :-)


Ingrediente

4
Cost estimat: 0.7 (0.18€/porție)

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 min
Gătire20 min

Observații

Care este diferența dintre orezul thailandez și orezul basmati?
Ca gust, orezul basmati are aromă mai degrabă de nucă și se potrivește foarte bine cu preparatele în sos, orezul thailandez are arome de iasomie și este ideal pentru preparate exotice.

Ce să faci cu restul de orez thailandez?
Poți opta pentru o rețetă de orez prăjit, o salata de orez, un orez cantonez sau chiar un risotto express!

Cum să faci orezul să nu fie lipicios?
Dacă orezul este prea lipicios sau păstos, toarnă peste orez un firicel ușor de apă rece, în timp ce este în strecurătoare. Apoi îndepărtați ușor boabele de orez cu ajutorul degetelor.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 232Kcal
  • Carbo: 51g
  • Grăsimi: 0.7g
  • Grăsimi sat.: 0.1g
  • Proteine: 5.3g
  • Fibre: 1.3g
  • Zahăr: 0.1g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (166g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+