Cum să gătim orez basmati?

Cum să gătim orez basmati?
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
20 min
105 Kcal

Orezul basmati este un ingredient pe care aproape toată lumea îl are acasă! Foarte ușor de preparat, va fi ideal pentru a însoti preparate în sos, curry cât și pește. Vă dezvăluim metoda sigură și ușoară pentru gătirea perfectă a orezului basmati :-)


Ingrediente

4
Cost estimat: 0.33 (0.08€/porție)

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 min
Gătire15 min

Observații

- Care este diferența dintre orezul thailandez și orezul basmati?
Ca gust, orezul basmati are aromă mai degrabă de nucă și se potrivește foarte bine cu preparatele în sos, orezul thailandez are arome de iasomie și este ideal pentru preparate exotice.

- Ce să faci cu restul de orez basmati?
Poți opta pentru o rețetă de orez prăjit, o salată de orez, un orez cantonez sau chiar un risotto express!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 105Kcal
  • Carbo: 23.1g
  • Grăsimi: 0.3g
  • Grăsimi sat.: 0.1g
  • Proteine: 2.4g
  • Fibre: 0.6g
  • Zahăr: 0.1g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 3
Informații nutriționale pentru 1 porție (105g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+