Cum să gătim orez basmati?
Orezul basmati este un ingredient pe care aproape toată lumea îl are acasă! Foarte ușor de preparat, va fi ideal pentru a însoti preparate în sos, curry cât și pește. Vă dezvăluim metoda sigură și ușoară pentru gătirea perfectă a orezului basmati :-)
Ingrediente
4
Cost estimat: 0.33Euros€ (0.08€/porție)
Materiale
- cratiță
Rețete inrudite
Video Player is loading.
Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
Preparare
Preparare5 min
Gătire15 min
- Începeți prin a spăla orezul într-un castron mare cu apă rece pentru a îndepărta amidonul. Frecați-l între mâini până când apa devine tulbure.
- Repetați operațiunea de câte ori este necesar până când apa devine limpede.
- Aduceți o cratiță mare cu apă la fiert.
- Când apa clocotește, puneți orezul, reduceți focul la mic și acoperiți timp de 10 minute.
- Se lasă sa stea de pe foc, încă acoperit, câteva minute. Gata!
Observații
- Care este diferența dintre orezul thailandez și orezul basmati?
Ca gust, orezul basmati are aromă mai degrabă de nucă și se potrivește foarte bine cu preparatele în sos, orezul thailandez are arome de iasomie și este ideal pentru preparate exotice.
- Ce să faci cu restul de orez basmati?
Poți opta pentru o rețetă de orez prăjit, o salată de orez, un orez cantonez sau chiar un risotto express!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 105Kcal
- Carbo: 23.1g
- Grăsimi: 0.3g
- Grăsimi sat.: 0.1g
- Proteine: 2.4g
- Fibre: 0.6g
- Zahăr: 0.1g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 3
Informații nutriționale pentru 1 porție (105g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!