Prajitura fina cu ness
Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 300 g. de zahar se adauga nuca macinata, amestecand usor de sus in jos apoi se adauga si lingura de faina.
- Din compozitia obtinuta se coc pe rand 3 foi..pe fundul tavii tava trebuia unsa foarte bine si tapetata cu faina...recunosc ca mi-a fost un pic greu sa le dezlipesc de pe tava m-a ajutat de un cutit cu care a trecut frumos de jur imprejur.
- Foile se coc in cuptorul preincalzit si se lasa la copt 10-15 minute.
- Pt crema:
galbenusurile se freaca bina cu 300 g. zahar si cu o lingura de ness dizolvata intr-o lingura de apa. - Crema se pune la bain-marie si se amesteca mereu pana aceasta capata consistenta unei smantani mai grosute.
- Untul de la temperatura camerei se mixeaza putin apoi se incorporeaza crema RECE lingura cu lingura.
- Puteti sa strecurati in crema putin miez de nuca maruntit foile se umplu cu crema, avand grija ca ultimul strat sa fie de crema puteti sa pudrati cu zahar si/sau cu ness.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Carmen
Este super buna, gatesc aceasta reteta de ani buni, nu ne saturam de ea.
am gătit această rețetă
anonymous
Este delicioasa, eu fac acesta reteta de cativa ani. Se topeste in gura.
am gătit această rețetă
LEONTINA
Super reteta.
am gătit această rețetă
D
doinaru
Eu faceam aceasta prajitura copiilor mei si in loc de ness foloseam Nessquik sau cicoare .Este foarte buna. In text se spune ceva de o poza , unde e ? Foile se coc la 150-180 gr. si e mai usor daca folosesti hartie de copt in loc sa ungi si sa tapetezi tava.
am gătit această rețetă
anonymous
Pentru cineva care nu suporta blaturile asta e prajitura cu blat excelenta pentru ca nu il simti. Se topeste in gura!!!!
am gătit această rețetă
anonymous
Singurul bemol: nu scrie teperatura la care se coc foile.
am gătit această rețetă
anonymous
DELICIOASA!
anonymous
Delicioasa! ! !
anonymous
Super
anonymous
Imi place...
Punctează această reţetă