Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 300 g. de zahar se adauga nuca macinata, amestecand usor de sus in jos apoi se adauga si lingura de faina.
Din compozitia obtinuta se coc pe rand 3 foi..pe fundul tavii tava trebuia unsa foarte bine si tapetata cu faina...recunosc ca mi-a fost un pic greu sa le dezlipesc de pe tava m-a ajutat de un cutit cu care a trecut frumos de jur imprejur.
Foile se coc in cuptorul preincalzit si se lasa la copt 10-15 minute.
Pt crema: galbenusurile se freaca bina cu 300 g. zahar si cu o lingura de ness dizolvata intr-o lingura de apa.
Crema se pune la bain-marie si se amesteca mereu pana aceasta capata consistenta unei smantani mai grosute.
Untul de la temperatura camerei se mixeaza putin apoi se incorporeaza crema RECE lingura cu lingura.
Puteti sa strecurati in crema putin miez de nuca maruntit foile se umplu cu crema, avand grija ca ultimul strat sa fie de crema puteti sa pudrati cu zahar si/sau cu ness.
Eu faceam aceasta prajitura copiilor mei si in loc de ness foloseam Nessquik sau cicoare .Este foarte buna. In text se spune ceva de o poza , unde e ? Foile se coc la 150-180 gr. si e mai usor daca folosesti hartie de copt in loc sa ungi si sa tapetezi tava.
Comentarii (19):
Este super buna, gatesc aceasta reteta de ani buni, nu ne saturam de ea.
Este delicioasa, eu fac acesta reteta de cativa ani. Se topeste in gura.
Super reteta.
Eu faceam aceasta prajitura copiilor mei si in loc de ness foloseam Nessquik sau cicoare .Este foarte buna. In text se spune ceva de o poza , unde e ? Foile se coc la 150-180 gr. si e mai usor daca folosesti hartie de copt in loc sa ungi si sa tapetezi tava.
Pentru cineva care nu suporta blaturile asta e prajitura cu blat excelenta pentru ca nu il simti. Se topeste in gura!!!!
Singurul bemol: nu scrie teperatura la care se coc foile.
DELICIOASA!
Delicioasa! ! !
Super
Imi place...