Se face un pandispan obisnuit pentru prajituri in care se adauga la final nuca macinata.
Pandispanul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180*C pentru 15-18 minute, sau pana cand capata o culoare aurie si trece testul scobitorii.
Pandispanul se lasa sa se raceasca complet, timp in care incepem sa pregatim crema de ness.
Pentru crema de ness procedam la fel ca si la crema de oua: La bain-mairie amestecam zaharul pudra cu albusurile pana cand zaharul este topit. Lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam margarina batuta spuma, cele doua lingurite de ness si smantana dulce.
Crema se intinde peste pandispan si se presara nuca taita marunt peste crema. Se orneaza cu ciocolata topita.
Tips: Inainte de a taia nuca, dati-o la cuptorul cu microunde pentru 1 minut, se prajeste usor si are un gust mai bun dupa ce presarati nuca peste prajitura, apasati usor cu palma, nuca se va fixa usor in crema si nu va cadea.
Puneti in ciocolata, in timp ce se topeste la baie de aburi, o lingurita de unt, aceasta va capata un aspect mai lucios. Si acum, iata portia voastra.
Comentarii:
Prajitura mea preferata cu Ness / Cafea . Multumesc !
Ingredientele pentru crema cuprind galbenusuri, in modul de preparare a cremei se vorbeste de albusuri.