Prajitura cu ness
Ingrediente
8
Pentru crema avem nevoie de:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Se face un pandispan obisnuit pentru prajituri in care se adauga la final nuca macinata.
- Pandispanul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180*C pentru 15-18 minute, sau pana cand capata o culoare aurie si trece testul scobitorii.
- Pandispanul se lasa sa se raceasca complet, timp in care incepem sa pregatim crema de ness.
- Pentru crema de ness procedam la fel ca si la crema de oua:
La bain-mairie amestecam zaharul pudra cu albusurile pana cand zaharul este topit. Lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam margarina batuta spuma, cele doua lingurite de ness si smantana dulce. - Crema se intinde peste pandispan si se presara nuca taita marunt peste crema. Se orneaza cu ciocolata topita.
- Tips:
Inainte de a taia nuca, dati-o la cuptorul cu microunde pentru 1 minut, se prajeste usor si are un gust mai bun dupa ce presarati nuca peste prajitura, apasati usor cu palma, nuca se va fixa usor in crema si nu va cadea. - Puneti in ciocolata, in timp ce se topeste la baie de aburi, o lingurita de unt, aceasta va capata un aspect mai lucios. Si acum, iata portia voastra.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: