Prajitura de post cu crema de ness

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

blatul:

crema:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Si rezulta un aluat curgator
    care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.
  • A lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care a facut testul cu scobitoarea si era gata. A scos tava si a lasat sa se raceasca in tava.
  • Intre timp a facut crema. A amestecat margarina cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca a vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa.
  • Dupa ce s-a facut cremoasa, a dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si a incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, a amestecat crema cu lingura in aceeasi directie.
  • A tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma a adaugat si lingura de rom.
  • Dupa ce s-a racit blatul, a scos usor hartia si l-a lasat in tava si apoi a pus crema.
  • Glazura a facut-o conform indicatiilor de pe plic - a amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi a intins glazura peste crema. A portionat si a servit.
  • Este o prajitura foarte consistenta, banuiesc ca datorita mierii si a margarinei.

Punctează această reţetă

Oana D.Oana D.

Întrebări

Am mari rezerve vis-a-vis de margarina, in rest e ok.

Avem cu totii, dar ce altceva putem folosi ca sa iasa o prajitura de post?

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
simona_c2014_1_2_3_4

simona_c2014_1_2_3_4

Sa numaram greselile: 1: si rezulta un aluat curgator >>>>>>>

2- care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. >>>
3- (aici e exprimare incalcita,daca aveai tava mare luai pahar mare?....hodoronc-tronc):
Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor.
4- Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.(nu chiar deasupra, ca se ard.....dar cate prajituri ai facut tu nu stii )
samd......
Apoi conchide ca aceasta prajitura in 8 ETAPE>>!!!!>>>>este FOARTE USOARA!!!
Oana D, habar nu ai de arta culinara, lasa specialistii sa se exprime.

abuz

ungur_t2016

Este o reteta usoara si se pare a fi si foarte buna

abuz

anonymous

A-facut a dres-de unde este preluata reteta?

abuz

anonymous

Mierea e de origine animala (si albinele tot animale sunt, ca doar nu sunt plante), deci nu e de post!

abuz

cris_nedelcovici

..DRAGA ..... esti V A R Z A !!!!!!!

abuz

anonymous

Este o reteta extrem de usoara si foarte buna. Va recomanda cu caldura, sa o incercati!

abuz

anonymous

E f buna

abuz

anonymous

Excelenta!!!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

EXCELENTA

abuz

anonymous

Super!

abuz
  • pagina 1 / 2