Si rezulta un aluat curgator care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.
A lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care a facut testul cu scobitoarea si era gata. A scos tava si a lasat sa se raceasca in tava.
Intre timp a facut crema. A amestecat margarina cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca a vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa.
Dupa ce s-a facut cremoasa, a dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si a incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, a amestecat crema cu lingura in aceeasi directie.
A tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma a adaugat si lingura de rom.
Dupa ce s-a racit blatul, a scos usor hartia si l-a lasat in tava si apoi a pus crema.
Glazura a facut-o conform indicatiilor de pe plic - a amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi a intins glazura peste crema. A portionat si a servit.
Este o prajitura foarte consistenta, banuiesc ca datorita mierii si a margarinei.
Am mari rezerve vis-a-vis de margarina, in rest e ok.
Răspuns:
Avem cu totii, dar ce altceva putem folosi ca sa iasa o prajitura de post?
Comentarii (13):
simona_c2014_1_2_3_4,
26/01/2017
Sa numaram greselile: 1: si rezulta un aluat curgator >>>>>>>
2- care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. >>> 3- (aici e exprimare incalcita,daca aveai tava mare luai pahar mare?....hodoronc-tronc): Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. 4- Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.(nu chiar deasupra, ca se ard.....dar cate prajituri ai facut tu nu stii ) samd...... Apoi conchide ca aceasta prajitura in 8 ETAPE>>!!!!>>>>este FOARTE USOARA!!! Oana D, habar nu ai de arta culinara, lasa specialistii sa se exprime.
Comentarii (13):
Sa numaram greselile: 1: si rezulta un aluat curgator >>>>>>>
2- care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. >>>
3- (aici e exprimare incalcita,daca aveai tava mare luai pahar mare?....hodoronc-tronc):
Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor.
4- Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.(nu chiar deasupra, ca se ard.....dar cate prajituri ai facut tu nu stii )
samd......
Apoi conchide ca aceasta prajitura in 8 ETAPE>>!!!!>>>>este FOARTE USOARA!!!
Oana D, habar nu ai de arta culinara, lasa specialistii sa se exprime.
Este o reteta usoara si se pare a fi si foarte buna
A-facut a dres-de unde este preluata reteta?
Mierea e de origine animala (si albinele tot animale sunt, ca doar nu sunt plante), deci nu e de post!
..DRAGA ..... esti V A R Z A !!!!!!!
Este o reteta extrem de usoara si foarte buna. Va recomanda cu caldura, sa o incercati!
E f buna
Excelenta!!!!!!!!!!!!!!!!
EXCELENTA
Super!