Merele se curata de coaja si se taie in cubulete mici.Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil pus la fiert.Se fierb impreuna pana ce merele se inmoaie bine dar sa nu se zdrobeasca de tot.
Separat dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml apa(din cele 1,2 l) si cand merele sunt gata adaugam praful de budinca dizolvat si lasam sa mai fiarba cateva minute amestecand continuu.Cand este gata adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lichior ,punem si un strop de sare,esenta de vanilie si scortisoara .
Se aseaza biscuitii intr-o forma detasabila ungem cu lichiorul ramas dupa ce scos stafidele dupa care asezam un strat de crema cat este inca fierbinte.Asa procedam incontinuare in final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema ultimul fiind de crema.
Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore..timp in care biscuitii se vor inmuia atat cat sa se poata taia prajitura. Va pot spune ca e o prajitura de post foarte buna si aspectoasa.
Este o prajitura excelenta eu o fac si an cursul anului dar mai .des o fac an postul Craciunului si al Pastelui este super buna la cine am dat sa manance nu m-au crezut ca-i de post deci este .ffff buna !
Comentarii (25):
:*
Este excelenta!
Budinca de vanilie este de post?
CU LICHIOR, DE POST? ORI UNA, ORI ALTA!
Cum puteti spune ca este o prajitura de post? praful de budinca contine zer praf si alte chestii care nu sunt deloc de post! de ce nu va documentati?
Nu imi place reteta
Excelenta pt toate gospodinele ;e un dulce care satisfce gusturile si celor bogati si celor care au mai puitn
Este o prajitura excelenta eu o fac si an cursul anului dar mai .des o fac an postul Craciunului si al Pastelui este super buna la cine am dat sa manance nu m-au crezut ca-i de post deci este .ffff buna !
Este foarte buna
Foarte buna si usor de facut