Faceți un șablon cu numărul dorit. Tăiați cele două aluaturi sablée : va trebui să faceți același număr de două ori (aici: două 4 și două 0).
Nu intrați în panică: puteți întinde resturile de aluat
Puneți cifrele de aluat pe 2 tăvi de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 12 minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Puneți smântâna lichidă, mascarpone, bolul și paletele de bătut de la robot, la congelator pentru 15 minute.
Bateți smântâna cu mascarpone, zahărul pudră și vanilia până obțineți o textură tare.
Puneți câte un număr din fiecare (aici un 4 și un 0) pe platoul de servire.
Transferați crema într-o pungă de patiserie (sau într-un posh), apoi faceți bile mici de smântână pe toată suprafața celor două figurine. Peste cremă, turnați la întâmplare coulis de mango și fructul pasiunii.
Așezați al doilea număr deasupra, apoi întindeți din nou smântână pe toată suprafața. Adăugați din nou coulis de mango și fructul pasiunii deasupra.
Iată, tortul cu numere este gata! Puteți adăuga deasupra coaja de lime sau nucă de cocos rasă dacă doriti!
Cum se prepară aluat sablée de casă? Aici am făcut o tartă expres cu numere, puteți găsi pe site-ul nostru alte rețete de tarte cu numere, cu aluat de casă. Căutați „tort cifră”, „inima kinder”, „tartă iepuraș cu ouă de ciocolată” sau „tartă brăduț pentru crăciun” (cu aluat de ciocolată).
Ce topping să puneți pe o tartă cu numere? Avem multe idei pe site-ul nostru din care vă puteți inspira: puteți folosi bomboane de ciocolată, fructe proaspete, ciocolată, caramel. Orice este posibil!
Cum să faceți un șablon pentru o tartă cu numere? Desenați numerele sau forma dorită pe o foaie apoi decupați și așezați șabloanele direct pe aluat, apoi decupați cu un cuțit.
Putem face un pandișpan în loc să folosim aluat? Puteți face o rețetă clasică de pandișpan, acesta va trebui tăiat după coacere, când s-a răcit.