Laptele de aur: băutura sănătății și a bunăstării!
Laptele de aur: băutura sănătății și a bunăstării!
Sunteți familiarizați cu laptelede aur? Această băutură străveche, cu rădăcini în India, devine din ce în ce mai populară datorită beneficiilor sale pentru sănătate (acțiune antiinflamatoare, creșterea imunității, printre altele), dar și pentru aroma sa exotică care cucerește. Rețeta de lapte auriu este super simplă și poate fi ușor adaptată. Baza se face cu lapte (vegetal sau animal), încălzit cu pulbere de turmeric (condimentul principal), precum și cu ghimbir, scorțișoară și piper negru. Vedeți cât de ușor este? Atunci preparați astăzi această băutură străveche și spuneți-ne ce părere aveți. Instrucțiunile pas cu pas sunt mai jos↓↓
Care este originea laptelui de aur? Laptele de aur este o băutură străveche cu rădăcini adânci în medicina ayurvedică, o metodă tradițională indiană de vindecare cu peste 5.000 de ani de istorie. Această practică străveche caută să echilibreze corpul, mintea și spiritul.
Care sunt beneficiile laptelui de aur? Acest lapte are proprietăți antiinflamatorii, acțiune antioxidantă, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește digestia și favorizează relaxarea.
Pot varia condimentele? Absolut. Folosiți și cardamon sau nucșoară.
Ce lapte pot folosi în această rețetă? Lapte vegetal la alegere, cum ar fi lapte de migdale, de cocos și de ovăz, printre altele, sau pur și simplu lapte animal (degresat, semidegresat sau integral).
Cum și când ar trebui să consum laptele de aur? Consumați-l cald și, de preferință, înainte de culcare, pentru a favoriza relaxarea și somnul odihnitor.