Cernem faina intr-un vas,adaugam aromele,zaharul si praful de sare si amestecam bine.Unim si untul taiat cubulete,mierea si oul.La inceput va fi un aluat foarte tare,insa dupa 1 minut de framantat va deveni chiar moale.Il infasuram in folie alimentara si il dam la frigider timp de 2-3 ore.Ideal ar fi daca l-a lasa peste noapte.
Pudram masa cu faina,impartim aluatul in 2 parti egale ,fiindca se va fi intarit.In acest fel,ne va fi mai usor sa lucram cu dumnealui.Intindem o foaie de cca 0,8 minim 0,5 mm. Preincalzim cuptorul la 180 g. Decupam cu formele pt biscuiti si punem biscuiteii formati in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei.E caut forme de gingerbread man,globuri si cadouri de 2 luni.
A cautat peste tot in Bologna,nu am avut noroc insa,nici macar una din 3 nu am gasit iar in final m-am suparat si le-am facut singura.Le-a desenat si le-am decupat din carton,apoi le-a pus peste aluat si am taiat cu un cutit mic in jurul lor si a fost super ok,mai usor decat as fi crezut.Inca sunt in cautare de forme.
O sa le comand pe internet pana la urma,cred ca sunt de contrabanda.Aici forma:Dam la cuptor timp de 10-12 minute, vor fi moi cand ii vom scoate,insa se cand se racesc devin crocanti.Ii lasam la racit si facem si a doua tura de biscutitei.Va trebui sa lasam un pic de spatiu intre ei,fiindca vor mai creste cativa cm.Mixam un albus,iar cand e ferm, adaugam ,putin cate putin 200 g zahar pudra.
Impartim in cate culori dorim sa obtinem si amestecam colorantii.Formam conuri din hartie de copt a auzit ca se poate si cu seringa,insa nu a incercat.Le umplem cu glazura si de aici dam frau liber imaginatiei.Tin sa mentionez ca reteta originala contine 2 linguri de scortisoara si 2 linguri de ghimbir, oricum,toate condimentele sunt in cantitati mult prea mari pt gusturile noastre.