Paste cremoase cu ricotta și somon afumat este o rețetă pe care ar trebui să o luați întotdeauna în considerare atunci când aveți puțin timp, dar vreți să mâncați un preparat gustos la masă! De obicei pastele cu somon sunt preparate cu smântână sau brânză Philadelphia, dar combinația de ricotta și mărar este o alternativă interesantă. În loc de pappardelle, puteți folosi și paste scurte precum farfalle. Încercați această rețetă și spunei-ne dacă vă place!
Se toacă mărunt șalota și se prăjește într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin.
Se adaugă somonul afumat tocat și se călește câteva minute la foc mediu, amestecând continuu. Apoi dați focul mare și deglasați cu vinul alb.
Acum puneți ricotta într-un castron și frământați-o cu o furculiță, apoi turnați-o în tigaia cu somonul. Adăugați smântâna lichiă și mărarul și amestecați. Continuați să gătiți timp de 4 - 5 minute la foc mic.
Între timp, puneți apă cu sare la fiert într-o cratiță. Adăugați pastele și gătiți-le în funcție de timpul indicat pe pachet.
Se ia un polonic cu apa în care au fiert pastele și se toarnă în tigaia cu sosul. Apoi scurgeți pastele (fierte al dente), puneți-le în tigaie și amestecați repede.
Se servesc și se presară cu puțin mărar. Pastele cu ricotta și somon afumat sunt gata!
Cât timp pot păstra paste cu ricotta și somon? Le puteți păstra o zi la frigider. Cu toate acestea, vă recomandăm să le mâncați imediat ce sunt gata.
Pot folosi somon proaspăt? Sigur că puteți. Tăiați-l și urmați aceeași procedură ca în rețetă.
Ce formă ar trebui să folosesc pentru pastele cu ricotta și somon? Noi am folosit pappardelle, dar puteți folosi și tagliatelle sau paste scurte precum penne rigate, twists sau farfalle.
Ce pot folosi în loc de smântână lichidă? Puteți folosi puțin lapte. Va face sosul cu ricotta mai cremos.
Pot folosi mărar proaspăt? Da. Mâncarea va fi și mai gustoasă.