Retete cu ricotta pentru paste
17 rețete

Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
Felul principal Foarte ușor 15 min 4 min
Ingrediente: 200 gr paste (aici pappardelle) 100 gr ricotta 100 gr somon afumat 1 șalotă (mică) smântână lichidă (sau puțin lapte) ulei de măsline extra virgin...

Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
Felul principal Foarte ușor 20 min 515 kcal
Ingrediente: 180 gr de paste (noi am folosit „bigoli”) Un cub de unt 125 gr ricotta 1 lămâie bio Sare Piper Pătrunjel

Paste caramelle, ravioli în formă de bomboane, umplutute cu dovleac și ricotta
Felul principal Foarte ușor 1 h 45 m 379 kcal
Ingrediente: 3 ouă proaspete 300 gr de făină T45 500 gr de dovleac 1 lingură ulei de măsline 1 linguriță rozmarin uscat 1 linguriță cu sare 1 linguriță cu piper...

Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: cel mai bun mod de a mânca paste!
Felul principal Foarte ușor 25 min 20 min
Ingrediente: 26 conchiglioni 360 gr spanac 250 gr de ricotta 1 cățel de usturoi 250 ml sos de roșii 40 gr parmezan 1 ou 1 cub de unt

Paste cu flori de dovleac, ricotta și fistic
Felul principal Foarte ușor 10 min 12 min
Ingrediente: 200 gr paste 60 g flori de dovleac 125 g ricotta 20 g parmezan ras 13 g busuioc 15 g fistic sare după gust piper după gust ulei de măsline după gust

Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Felul principal Foarte ușor 15 min 20 min
Ingrediente: Gătirea pastelor: 300 gr paste (tortiglioni) Gătirea vinetelor la cuptor: 1 vânătă (dimensiune medie) 2 linguri ulei de măsline sare piper Sos de...

Tarta italiana de paste
Felul principal Foarte ușor 15 min 1 h 8 m
Ingrediente: 2 foi de aluat brisée 250 gr ricotta 80 gr parmezan ras 2 oua 4 galbenusuri un albus o lingurita nucsoara sare piper o lingura ulei de masline 1...

Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
Felul principal Foarte ușor 5 min 10 min
Ingrediente: 180 gr paste făinoase 125 gr ricotta 15 nuci 20 gr ceapă nucșoară după gust sare după gust ulei de măsline după gust

Paste cu cremă de ricotta și busuioc
Felul principal Foarte ușor 15 min 554 kcal
Ingrediente: 180 gr paste făinoase smântână: 200 gr ricotta (1 vas) 2 mâini de busuioc proaspăt (+-) 1 cățel de usturoi ulei de măsline sare piper

Paste cu crema de branza si spanac
Felul principal Foarte ușor 20 min 35 min
Ingrediente: 250 g paste care merg umplute, de tip scoici 500 g spanac, proaspat sau congelat 400 g crema de branza sau ricotta 60 g unt + 50 g faina 1/2 l...

Cannelloni deliciosi cu spanac si ricotta
Felul principal Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: catel de usturoi busuioc conserva de rosii, o lingurita de zahar, una de otet balsamic, sare si piper. 2 catei de usturoi 300 g spanac nucsoara,...

Cannelloni cu spanac si ricotta
Felul principal Foarte ușor 20 min 30 min
Ingrediente: Pentru umplutura : 350 g ricotta sau urda dulce 400 g pure de spanac proaspat bine scurs deapa,sau pure de spanac congelat 1 ou putin ulei un catel...

Macaroane cu branza
Felul principal Foarte ușor 20 min 35 min
Ingrediente: 500 g macaroane 3 oua 1 cana de zahar 200 g ricotta (urda) 250 g feta sfaramata coaja de la o jumatate lamaie 1/2 lingurita vanilie 2 linguri...

Cannelloni cu pui
Felul principal Foarte ușor 15 min 25 min
Ingrediente: 1/2 cutie Cannelloni Panzani, 1 piept de pui, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 ardei, 250 g. ciuperci proaspete, condimente , 2 cani suc de rosii, 125 g....

Pasca cu brînza dulce si stafide
Altele Foarte ușor 15 min 20 min
Ingrediente: Aluatul: 600 g faina 1 cubulet drojdie proaspata 120 g zahar 1 lingura coaja de lamîie,razuita 3 oua 60 g unt 1 cana de lapte caldut Umplutura: 500...

Paste uriase,umplute cu spanac si ricotta
Riesen-Pasta mit Spinat-Ricotta Füllung 350 g paste uriase__________________ 350 g Riesen-Pasta 500 g spanac______________________ 500 g Spinat 250 g ricotta_______________________ 250 g Ricotta 100 g prosciutto cotto,tocat

Cochilii umplute cu carne, ciuperci si ricotta
Un fel aratos (lauda-ma gura :)) ) si usor de preparat. Sosul de carne este acelasi ca la reteta de lasagna , lipseste doar ardeiul rosu. *O sugestie: cand faceti sos de carne dublati cantitatile si ce nu folositi imediat puneti la congelator, i