Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: cel mai bun mod de a mânca paste!

Felul principal
3 porții
Foarte ușor
45 min

Ne cufundăm în rețete tradiționale italiene cu aceste conchiglioni umplute cu ricotta și spanac foarte des serviți de Paște sau Crăciun în Italia. Un preparat complet de care se va bucura întreaga familie! Și rețeta nu e chiar atât de complicată, o să vedeți ;-) Tot ce trebuie să faceți este să preparați un sos de roșii, să fierbeți pastele al dente și să faceți un amestec de ricotta, spanac, parmezan și ouă pentru a le umple (poți și optează pentru o umplutură numită „ragù”, făcută din carne tocată). Pe scurt, un preparat vegetarian reconfortant, delicios și ușor de făcut, cine ar putea spune mai bine? Urmați rețeta pas cu pas, mai jos:

Ingrediente

3

Materiale

  • Vas de copt
  • Cuptor
  • Tigaie
  • Castron
  • lingură (sau pungă de patiserie)

Preparare

Preparare25 min
Gătire20 min
  • Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - Preparare etapa 1Se toarnă un strop de ulei într-o tigaie și se rumenește usturoiul. Se adaugă apoi sosul de roșii, sare și piper. Se fierbe la foc mic/mediu timp de 10 minute.
  • Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - Preparare etapa 2Gătiți spanacul într-o altă tigaie. Lăsați să se înmoaie bine și la finalul fierberii adăugați un cub de unt. Amestecați bine.
    (Dacă folosiți spanac congelat, turnați-l în tigaie, acoperiți și începeți să gătiți la foc mic, apoi creșteți la foc mediu).
  • Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - Preparare etapa 3Între timp, aduceți apă la fiert și gătiți conchiglioni.
  • Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - Preparare etapa 4Scurgeți spanacul într-o strecurătoare pentru a elimina cât mai multă apă. Puneți spanacul într-un bol (dacă doriți îl ​​puteți toca cu un cuțit) și adăugați ricotta. Amestecați bine.
  • Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - Preparare etapa 5Adăugați oul, parmezanul, sare și piper și amestecați până se omogenizează.
  • Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - Preparare etapa 6Scurgeți pastele fierte al dente (cu grijă pentru a nu se rupe), puneți-le într-un vas și stropiți-le cu ulei pentru a nu se lipi. Când s-au răcit, umpleți-le cu amestecul de ricotta și spanac folosind o lingură sau o pungă de patiserie.
  • Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - Preparare etapa 7Asamblare:
    Se toarnă sosul de roșii pe fundul vasului de copt și se aranjează conchiglionii umplute, suprapunându-le ușor.
  • Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - Preparare etapa 8Peste conchiglioni se toarnă sosul de roșii rămas și se stropește generos cu parmezan ras.
  • Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - Preparare etapa 9Se coace la 190°C timp de 20 de minute.
  • Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - Preparare etapa 10Gata!

Observații

Cât se pastrează conchiglioni de ricotta și spanac?

Aproximativ 1 zi la frigider într-un recipient ermetic.

Putem îngheța conchiglioni de ricotta și spanac?

Da. Le puteți congela crude sau fierte.

Cu ce ​​umplutură poți umple conchiglioni?

Există multe moduri de a pregăti conchiglioni umplute. Aici sunt câteva exemple :
„Ragù” de carne, somon și ricotta, creveți și dovlecei, cu ciuperci și chiar și dovlecei, când este sezon!

Puteți folosi o pungă pentru a umple conchiglioni?

Desigur. Am folosit o lingură, dar cu o pungă va fi și mai ușor să pregătim conchiglioni umplute.

Ce pot adăuga la Conchiglioni de ricotta și spanac?

Puteți pregăti această rețetă adăugând și bechamel pentru și mai mult deliciu! Amestecați-l cu sosul de roșii când este gata.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

steve_s2022, 01/04/2024

Un cacat pe romaneste. sa il mananci cu mata, toanto!!!

(0) (0) abuz