Petitchef

Verrines cu ciocolată și nuga

Astăzi, vă oferim o rețetă de verrine dulci și super cremoase, dar mai presus de toate, o prezentare remarcabilă! Aici am combinat smântâna cu ciocolata neagră, ciocolată albă și nuga: un trio câștigător, vă asigurăm. Și pentru un efect și mai „wow”, am investit și în prezentare :-D Și credeți-ne, este foarte ușor de reprodus. Dovada, explicațiile noastre detaliate pas cu pas de mai jos.

Desert
3 porții
5 min
1 h 30 m
20 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

3

Pentru bază:

Pentru stratul de nuga:

Pentru stratul de ciocolată albă:

Pentru stratul de ciocolată neagră:

Pentru decor:

Materiale

  • verrines
  • Mixer

Preparare

  • Etapa 1 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Pregătiți baza de biscuiți: amestecați biscuiții până se reduc în firimituri. Adăugați untul topit și amestecați. Răspândiți amestecul pe fundul verrinelor.
  • Etapa 2 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Apăsați amestecul de biscuiți pe fundul verrinelor folosind fundul unui pahar mic sau o lingură, astfel încât baza să devină compactă. Dați la frigider.
  • Etapa 3 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Stratul de nuga: se pune gelatina într-un castron mic și se rehidratează cu puțin lapte.
  • Etapa 4 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Într-o cratiță, la foc mediu se încălzesc: smântâna lichida și restul de lapte. Odată fierbinte, se adaugă nuga tăiată bucăți și se fierbe, amestecând continuu, până când nuga s-a dizolvat și amestecul devine o cremă netedă.
  • Etapa 5 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Adăugam laptele cu gelatina. Fierbeți câteva minute fără sa încetați să amestecați pentru ca laptele să nu se lipească.
  • Etapa 6 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Scoateți verrinele din frigider și puneți-le în unghi. Pentru a face acest lucru, utilizați o tavă pentru brioșe sau un alt pahar (mai multe idei sunt oferite în secțiunea sfaturi).

    Împărțiți crema de nuga în verrine. Dați la frigider pentru aproximativ 30 de minute, până când amestecul este rece și ferm.
  • Etapa 7 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Stratul de ciocolată albă: pentru a realiza acest strat veți parcurge aceeași pași ca la pasul 2, dar de data aceasta veți înlocui nuga cu ciocolata albă. Cu alte cuvinte, se hidratează pudra de gelatină în puțin lapte rece și se pune deoparte. Între timp se încălzește restul de lapte + smântâna la foc mic într-o cratiță și se topește ciocolata alba. Se adaugă apoi laptele cu gelatina. Mai fierbeți încă 2 minute fără vă opri din amestecat, apoi luați de pe foc.
  • Etapa 8 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Scoateți verrinele din frigider și puneți-le acum în înclinație opusă. Împărțiți crema de ciocolată albă în verrine. Puneți la frigider pentru a lăsa amestecul să se răcească și să se întărească.
  • Etapa 9 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Stratul de ciocolată neagră: faceți la fel ca pasul 2, dar de data aceasta topind ciocolată neagră.
  • Etapa 10 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Odată topită, adăugați gelatina hidratată în lapte și gătiți câteva minute, amestecând continuu.
  • Etapa 11 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Turnați acest amestec în verrine, peste celelalte 2 amestecuri (ciocolata alba și nuga). Pentru a face acest lucru, lăsați verrinele plate ca de obicei, astfel încât crema de ciocolată neagră să acopere pe celelalte 2.
    Puneți la frigider și lasați-le aproximativ 30 de minute.
  • Etapa 12 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Odată ce cremele s-au întărit, scoateți-le din frigider și puneți deasupra așchii de ciocolată pentru a decora.
  • Etapa 13 - Verrines cu ciocolată și nuga
    Gata! Acum vă puteți bucura de verrinele de ciocolată și nuga!

Observații:

Cum să decorați verrinele?
Vă puteți decora verrinele după cum doriți. Aici, am optat pentru așchii de ciocolată albă, dar puteți alege și frișcă sau bucăți de nuga moale presărate deasupra, migdale zdrobite, bile de ciocolată, vermicelli colorați...

Pot face acest desert din timp?
Nici o problemă. Acest desert poate fi făcut cu o zi înainte și păstrat la frigider până când este gata de servire. Vă sfătuim să acoperiți paharele cu o folie pentru a nu lua alte mirosuri de la frigider. Lăsați decorul pentru ultimul moment, chiar înainte de servire.

Pot înlocui pudra de gelatină cu un alt coagulant?
Sigur. Puteți înlocui gelatina pudră cu foi de gelatină sau agar agar. Nu toate au același efect coagulant, așa că ideal este să ajustați cantitățile urmând instrucțiunile producătorului.

Cum îmi fac straturile de cremă să arate așa în verrinele mele?
Pentru a obține acest efect estetic triunghiular, pur și simplu înclinați cupele atunci când turnați cremele. Puteți face acest lucru în mai multe moduri. Am folosit și alte suporturi pentru pahare, dar puteți pune o mână de sare pe o tavă și sprijiniți paharele astfel încât să fie înclinate sau aplecați-le peste orificiile unei forme de brioșe.

Ce fel de biscuiți pot folosi pentru a face baza
Puteți varia plăcerea acestui desert schimbând (printre altele) biscuiții folosiți pentru bază. Am folosit biscuiți clasici fără prea multe arome, dar puteți folosi biscuiți cu arome (Lotus, Speculoos, Napolitan...), ba chiar și biscuiți de ciocolata tip Oreo.



Echipamente de gătit

Microunde

Poze

Verrines cu ciocolată și nuga
Verrines cu ciocolată și nuga - poza 2
Verrines cu ciocolată și nuga - poza 3
Verrines cu ciocolată și nuga - poza 4
Verrines cu ciocolată și nuga - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

panacris
panacris, 22/04/2023

Super!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Verrines de paște cu negresă si cremă chantilly
Verrines de paște cu negresă si cremă chantilly
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Verrines cu raffaello (fără gătire)
Verrines cu raffaello (fără gătire)
4 porții
5 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Verrines cu spéculoos
Verrines cu spéculoos
6 porții
1 h 31 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează