Verrines cu ciocolată și nuga

Desert
3 porții
Foarte ușor
1 h 55 m

Astăzi, vă oferim o rețetă de verrine dulci și super cremoase, dar mai presus de toate, o prezentare remarcabilă! Aici am combinat smântâna cu ciocolata neagră, ciocolată albă și nuga: un trio câștigător, vă asigurăm. Și pentru un efect și mai „wow”, am investit și în prezentare :-D Și credeți-ne, este foarte ușor de reprodus. Dovada, explicațiile noastre detaliate pas cu pas de mai jos.


Ingrediente

3

Pentru bază:

Pentru stratul de nuga:

Pentru stratul de ciocolată albă:

Pentru stratul de ciocolată neagră:

Pentru decor:


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 min
Timp așteptare1 h 30 m
Gătire20 min


Observații

Cum să decorați verrinele?
Vă puteți decora verrinele după cum doriți. Aici, am optat pentru așchii de ciocolată albă, dar puteți alege și frișcă sau bucăți de nuga moale presărate deasupra, migdale zdrobite, bile de ciocolată, vermicelli colorați...

Pot face acest desert din timp?
Nici o problemă. Acest desert poate fi făcut cu o zi înainte și păstrat la frigider până când este gata de servire. Vă sfătuim să acoperiți paharele cu o folie pentru a nu lua alte mirosuri de la frigider. Lăsați decorul pentru ultimul moment, chiar înainte de servire.

Pot înlocui pudra de gelatină cu un alt coagulant?
Sigur. Puteți înlocui gelatina pudră cu foi de gelatină sau agar agar. Nu toate au același efect coagulant, așa că ideal este să ajustați cantitățile urmând instrucțiunile producătorului.

Cum îmi fac straturile de cremă să arate așa în verrinele mele?
Pentru a obține acest efect estetic triunghiular, pur și simplu înclinați cupele atunci când turnați cremele. Puteți face acest lucru în mai multe moduri. Am folosit și alte suporturi pentru pahare, dar puteți pune o mână de sare pe o tavă și sprijiniți paharele astfel încât să fie înclinate sau aplecați-le peste orificiile unei forme de brioșe.

Ce fel de biscuiți pot folosi pentru a face baza
Puteți varia plăcerea acestui desert schimbând (printre altele) biscuiții folosiți pentru bază. Am folosit biscuiți clasici fără prea multe arome, dar puteți folosi biscuiți cu arome (Lotus, Speculoos, Napolitan...), ba chiar și biscuiți de ciocolata tip Oreo.


Echipamente de gătit

microunde

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

panacris
panacris, 22/04/2023

Super!

(0) (0) abuz



+