Astăzi, vă oferim o rețetă de verrine dulci și super cremoase, dar mai presus de toate, o prezentare remarcabilă! Aici am combinat smântâna cu ciocolata neagră, ciocolată albă și nuga: un trio câștigător, vă asigurăm. Și pentru un efect și mai „wow”, am investit și în prezentare :-D Și credeți-ne, este foarte ușor de reprodus. Dovada, explicațiile noastre detaliate pas cu pas de mai jos.
Pregătiți baza de biscuiți: amestecați biscuiții până se reduc în firimituri. Adăugați untul topit și amestecați. Răspândiți amestecul pe fundul verrinelor.
Apăsați amestecul de biscuiți pe fundul verrinelor folosind fundul unui pahar mic sau o lingură, astfel încât baza să devină compactă. Dați la frigider.
Stratul de nuga: se pune gelatina într-un castron mic și se rehidratează cu puțin lapte.
Într-o cratiță, la foc mediu se încălzesc: smântâna lichida și restul de lapte. Odată fierbinte, se adaugă nuga tăiată bucăți și se fierbe, amestecând continuu, până când nuga s-a dizolvat și amestecul devine o cremă netedă.
Adăugam laptele cu gelatina. Fierbeți câteva minute fără sa încetați să amestecați pentru ca laptele să nu se lipească.
Scoateți verrinele din frigider și puneți-le în unghi. Pentru a face acest lucru, utilizați o tavă pentru brioșe sau un alt pahar (mai multe idei sunt oferite în secțiunea sfaturi).
Împărțiți crema de nuga în verrine. Dați la frigider pentru aproximativ 30 de minute, până când amestecul este rece și ferm.
Stratul de ciocolată albă: pentru a realiza acest strat veți parcurge aceeași pași ca la pasul 2, dar de data aceasta veți înlocui nuga cu ciocolata albă. Cu alte cuvinte, se hidratează pudra de gelatină în puțin lapte rece și se pune deoparte. Între timp se încălzește restul de lapte + smântâna la foc mic într-o cratiță și se topește ciocolata alba. Se adaugă apoi laptele cu gelatina. Mai fierbeți încă 2 minute fără vă opri din amestecat, apoi luați de pe foc.
Scoateți verrinele din frigider și puneți-le acum în înclinație opusă. Împărțiți crema de ciocolată albă în verrine. Puneți la frigider pentru a lăsa amestecul să se răcească și să se întărească.
Stratul de ciocolată neagră: faceți la fel ca pasul 2, dar de data aceasta topind ciocolată neagră.
Odată topită, adăugați gelatina hidratată în lapte și gătiți câteva minute, amestecând continuu.
Turnați acest amestec în verrine, peste celelalte 2 amestecuri (ciocolata alba și nuga). Pentru a face acest lucru, lăsați verrinele plate ca de obicei, astfel încât crema de ciocolată neagră să acopere pe celelalte 2. Puneți la frigider și lasați-le aproximativ 30 de minute.
Odată ce cremele s-au întărit, scoateți-le din frigider și puneți deasupra așchii de ciocolată pentru a decora.
Gata! Acum vă puteți bucura de verrinele de ciocolată și nuga!
Cum să decorați verrinele? Vă puteți decora verrinele după cum doriți. Aici, am optat pentru așchii de ciocolată albă, dar puteți alege și frișcă sau bucăți de nuga moale presărate deasupra, migdale zdrobite, bile de ciocolată, vermicelli colorați...
Pot face acest desert din timp? Nici o problemă. Acest desert poate fi făcut cu o zi înainte și păstrat la frigider până când este gata de servire. Vă sfătuim să acoperiți paharele cu o folie pentru a nu lua alte mirosuri de la frigider. Lăsați decorul pentru ultimul moment, chiar înainte de servire.
Pot înlocui pudra de gelatină cu un alt coagulant? Sigur. Puteți înlocui gelatina pudră cu foi de gelatină sau agar agar. Nu toate au același efect coagulant, așa că ideal este să ajustați cantitățile urmând instrucțiunile producătorului.
Cum îmi fac straturile de cremă să arate așa în verrinele mele? Pentru a obține acest efect estetic triunghiular, pur și simplu înclinați cupele atunci când turnați cremele. Puteți face acest lucru în mai multe moduri. Am folosit și alte suporturi pentru pahare, dar puteți pune o mână de sare pe o tavă și sprijiniți paharele astfel încât să fie înclinate sau aplecați-le peste orificiile unei forme de brioșe.
Ce fel de biscuiți pot folosi pentru a face baza Puteți varia plăcerea acestui desert schimbând (printre altele) biscuiții folosiți pentru bază. Am folosit biscuiți clasici fără prea multe arome, dar puteți folosi biscuiți cu arome (Lotus, Speculoos, Napolitan...), ba chiar și biscuiți de ciocolata tip Oreo.
Comentarii:
Super!