Batem albusurile cu zaharul spuma, adaugam 2 galbenusuri, faina rand pe rand, rahatul, nuca si stafidele... se toarna cumpozitia intr-o tava cu hartie de copt si se coace cca 20 min... intre timp facem crema, mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si laptele, ingrosam crema pe abur... se lasa la racit, intre timp mixam untul/ margarina, se adauga crema de oua la margarina si se mixeaza bine. Asamblam in felul urmator, punem o foaie de napolitana, jumatate din crema, asezam blatul, punem restul de crema si asezam ultima foaie de napolitana... deasupra glazuram sau picuram glazura.
Eu fac o reteta asemanatoare "prajitura cu foi de napolitana", diferenta este ca in blat nu pun galbenusuri iar la crema se amesteca bine pe baie de abur doar galbenusurile cu zaharul si se pune unt/margarina dupa ce s-a ingrosat si racit. este delicioasa!
Comentarii (18):
Super ami place la nebunie :D
Delicioasa!
Delicioasa prajitura.
Am apa in gura de pofta , o voi face cu siguranta cat de curand. Bravo!
O am si eu aceasta reteta este superr
SUPER
Adela , este minunatie de desert ; am testat-o si ne-a placut MAXIM . Ms frumos ptr reteta .
Da , am executat-o ! MINUNATA !
Eu fac o reteta asemanatoare "prajitura cu foi de napolitana", diferenta este ca in blat nu pun galbenusuri iar la crema se amesteca bine pe baie de abur doar galbenusurile cu zaharul si se pune unt/margarina dupa ce s-a ingrosat si racit. este delicioasa!
Am mai auzit de aceasta prajitura asa ca am facut-o si eu este excelenta!