La primul blat se separa ouale,se bat albusurile,cu un pic de sare si cu zaharul impreuna pana stau batz,apoi se adauga galbenusurile,tot cate unul si apoi o lingura de apa,se mixeaza ,iar galbenus,apoi apa,pana le punem pe toate,la sfarsit adaugam 4 lg.cu varf de faina si amestecam de sus in jos.
La blatul 2 se bat albusurile cu un pic de sare si zaharul pana stau batz,apoi se aduga,praful de copt stins,faina ,nuca,stafidele,rahatul,ciocolata,razuita si se amesteca incet de sus in jos,se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se niveleaza sa fie,egal peste tot.
La crema se bat pe abur,galbenusurile,cu zaharul si cafeaua fiarta,pana se ingroasa putin,se da la rece,apoi se toarna incet peste margarina(mixata),invartind repede sa nu se taie.
Se pune blatul 1,se unge cu 1/2 din crema,apoi se aseaza al doilea blat,cealalta crema , deasupra glazura si terminand cu decorul de nuca.
Este o reteta veche de acum 30 de ani de aceea are Hellas si margarina . Praful de copt nu se stinge , prin compozitia lui este gata stins . Doar bicarbonatul si amoniacul se sting.
Nu mi se pare o reteta ”foarte usoara”, in plus sunt omise informatii referitoare la coacere - cele doua blaturi se coc separat, cate minute, ce dimensiuni trebuie sa aiba tava? Mai mult, ce inseamna ”o margarina”? si de ce trebuie sa folosim margarina si Hellas si nu - de exemplu - unt si zeama de lamaie?
O fi buna dar e prea complicata reteta, ia prea mult timp pentru preparare. Eu prefer retetele simple care nu-ti iau mult timp pentru preparare, mai avem si alte lucruri de facut decat sa stam toata ziua in bucatarie. Reteta asta nu se face in niciun caz in 50min, iti trebuie mult mai mult timp daca tii cont de timpul pentru a-ti pregati toate ingredientele ca sa le ai la indemana, sa-ti pregatesti tavile, vasele pe care le folosesti, pana prepari compozitiile pentru blaturi, pentru crema. pana coci blaturile si pana o asamblezi cred ca ar trebui un minim de 3h si in niciun caz 50min.
Comentarii:
Teoretic este super
Este o reteta veche de acum 30 de ani de aceea are Hellas si margarina . Praful de copt nu se stinge , prin compozitia lui este gata stins . Doar bicarbonatul si amoniacul se sting.
Nu mi se pare o reteta ”foarte usoara”, in plus sunt omise informatii referitoare la coacere - cele doua blaturi se coc separat, cate minute, ce dimensiuni trebuie sa aiba tava? Mai mult, ce inseamna ”o margarina”? si de ce trebuie sa folosim margarina si Hellas si nu - de exemplu - unt si zeama de lamaie?
O fi buna dar e prea complicata reteta, ia prea mult timp pentru preparare. Eu prefer retetele simple care nu-ti iau mult timp pentru preparare, mai avem si alte lucruri de facut decat sa stam toata ziua in bucatarie. Reteta asta nu se face in niciun caz in 50min, iti trebuie mult mai mult timp daca tii cont de timpul pentru a-ti pregati toate ingredientele ca sa le ai la indemana, sa-ti pregatesti tavile, vasele pe care le folosesti, pana prepari compozitiile pentru blaturi, pentru crema. pana coci blaturile si pana o asamblezi cred ca ar trebui un minim de 3h si in niciun caz 50min.