Petitchef

Prajitura divina

Desert
6 porții
1 h 30 m
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Punem toate ingredientele in robot si mixam pana rezulta o compozitie lipicioasa.
    Turnam compozitia intr-o tava si o nivelam cu mainile umezite. Dam la rece.
  • Uleiul de cocos se topeste si apoi se amesteca intr-un vas cu restul ingredientelor.
    Ciocolata obtinuta se toarna peste blat si se niveleaza cu o spatula. Se da la rece.
  • Untul de cocos se topeste. Se pun toate ingredientele in robot si se mixeaza pana se obtine o crema omogena.
    Crema se toarna peste ciocolata si se da la congelator pentru 1 ora.
  • Fructele se lasa la dezghetat si apoi se mixeaza bine. Se toarna crema obtinuta peste crema de caju si se da la congelator pt 15 minute.
  • Se pun toate ingredientele in robot (cu exceptia apei/laptelui) si se mixeaza bine. Daca compozitia este prea groasa se adauga apa/lapte doar cat sa o faca semi-fluida. Aveti grija sa nu o subtiati prea tare, altfel nu se va intari bine!
    Se toarna crema peste prajitura si se niveleaza cu o spatula.
  • Se pune tava la congelator pana cand ingheata, apoi se scoate si se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
    Tinuta la frigider prajitura are o valabilitate de 3 zile iar la congelator ? pana la 2 saptamani.
    Pentru detalii legate de cumpararea unor anumite ingrediente urmati acest link.


L Lifestyle blog

Poze

Prajitura divina
Prajitura divina - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

24/04/2015

Divina ... asa sa-i ramana numele

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
Diana Lucia, 13/12/2017

Persoana care a scris textul acestei prajituri nu are habar de logica si nici de limba romana. Ca sa nu mai spun ca ingedientele se repeta, prescurtarile sunt confuze, indicatiile prepararii sunt aiurite. Poate ca e o prajitgura divina, dar textul este, in conceptia autorului / autoarei, direct din infern. Dumnezeu sa va inteleaga.

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Excelent. O prajitura foarte deliceoase. Trebuie neaparat sa faci. Aproape ca nu poti sa termini s-o maninci.

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează