Capsunele sunt fructe ce se gasesc primavara pana la inceputul verii (iunie). Au forma unei inimi mai mici si o culoare rosu aprins. Sunt apetisante, gustoase si aromate si in afara de acestea au si foarte multe proprietati benefice: remineralizeaza organismul, stimuleaza imunitatea naturala si functiile hepatice, regleaza tensiunea, au efect detoxifiant, scad colesterolul si au calorii putine. Le puteti conserva sub forma de dulceturi, gemuri, siropuri sau va puteti surprinde prietenii cu un platou de capsune trase in ciocolata. Puteti adauga culoare unui tort cu iaurt si piscoturi, puteti prepara o delicioasa crema mascarpone cu capsune sau va puteti bucura de gustul unei retete rapide de spuma de capsune.
Ingrediente: 1 aluat de tarta Pentru crema de patiserie : 500 ml lapte 4 galbenusuri 125 gr zahar 40 gr amidon de porumb 1 baton de vanilie 500 gr capsune 100...
Ingrediente: 1 banana 3 cupe de inghetata de vanilie (sau 1 de vanilie, 1 de capsuni si 1 de ciocolata) sos de ciocolata crema Chantilly sau frisca migdale cirese
Ingrediente: Blatul: 4 oua 60 gr zahar sare 1 lingura extract de vanilie 100 gr de faina Crema: 80 gr de mascarpone 120 ml de smantana pt frisca (30% grasime)...
Sezonul capsunilor a inceput, iar mirosul imbietor al acestora este mai mult decat ispitor, este un indemn de a le cumpara. Noi va sfatuim sa cumparati fructe si legume de sezon si nu crescute fortat in sere, numai astfel va veti bucura de beneficiile lor. Adaugati...
Ingrediente: 750 ml vin alb sec 500 gr capsune 1 portocala 1 lamaie verde 6 caise 40 gr zahar brun 330 ml limonada Pentru cuburile de gheata: fructe rosii...
Ingrediente: Crema mousseline : 420 ml lapte 1 baton de vanilie 4 galbenusuri 125 gr zahar 60 gr amidon de porumb 190 gr unt (90 gr + 100 gr) Pandispanul: 2 oua...
Ingrediente: Blatul: 4 oua (la temperatura camerei) 100 gr zahar pudra (sau zahar normal) 50 gr faina 50 gr amidon din cartofi coaja de la 1 lamaie netratata...
Ingrediente: Pentru blat: 200 gr de faina 200 gr unt 200 gr zahar 1 lingura praf de copt 4 oua 1 lingura extract de vanilie Pentru crema: 200 ml smantana...
Nu mai e o noutate ca pe 14 februarie se sarbatoreste Valentine’s Day sau Ziua Indragostitilor. Ca multe alte sarbatori occidentale, Valentine’s Day a fost adoptata cu mare fast si la noi, desi prin traditie avem ziua de 24 februrie, Dragobetele.
Ingrediente: Aluatul sablée : 120 gr unt moale 80 gr zahar pudra 25 gr migdale macinate 1 plic de zahar vanilat 1 praf de sare 1 ou 200 gr faina Crema...
Ingrediente: 600 g crema de branza 284 g frisca lichida 100 g zahar pudra 250 g biscuiti digestivi 100 g unt O pastaie de vanilie 6 capsune (6-7 ; depinde cat...
Ingrediente: un pachet piscoturi (200g) 600 ml iaurt 200 ml smantana 200 ml frisca 200g ciocolata alba 500g capsune (reteta originala spunea zmeura) 20g...
Ingrediente: Pentru baza tartei (crusta) : 200 gr. de faina 100 gr. de unt 1 ou 1 praf de sare 1 lingura de otet 2 linguri de zahar (optional) Pentru crema de...
Ingrediente: Pentru o forma rotunda de chec 225 gr unt la temperatura camerei 270 gr zahar (maxim 300) 3 oua 240 gr iaurt grecesc 50 ml lapte 1/2 lingurita sare...
Ingrediente: Pentru 5-6 portii aveti nevoie de : 600 ml frisca lichida 1 esenta vanilie 120-150 g zahar pudra in functie de cat de dulce o doriti 10 g gelatina...
Ingrediente: 125 g faina -25 g cacao O lingurita jumatate de praf de copt 100 g unt moale 300 g zahar pudra 4 oua 2 lingurite esenta vanilie 4 linguri lapte 25...