Verrine tiramisu cu capsune

Desert
3 porții
Foarte ușor
4 h 30 m

Bucurati-va de capsune intr-un desert extra dulce si delicios! Si pentru a gusta in liniste aceasta minune din Italia, pregatiti-o intr-un pahar! Urmati pasii din explicatiile scrise pentru a face acest tiramisu cu capsune.

Ingrediente

3

Materiale

  • mixer electric
  • Posh (optional)
  • pahare

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare4 ore
  • Verrine tiramisu cu capsune - Preparare etapa 1Separati albusurile de galbenusuri.
    Frecati galbenusurile cu zaharul pana cand devin cremoase. Adaugati mascarpone.
  • Verrine tiramisu cu capsune - Preparare etapa 2Bateti albusurile spuma. Incorporati usor albusurile la preparatul anterior, folosind o spatula.
  • Verrine tiramisu cu capsune - Preparare etapa 3Taiati capsunele in 4. Inmuiati piscoturile taiate in jumatate, in siropul diluat cu apa, in timp ce asamblati.
  • Verrine tiramisu cu capsune - Preparare etapa 4Folosind o punga de patiserie (puteti folosi si o lingura), puneti crema pe fundul paharului.
  • Verrine tiramisu cu capsune - Preparare etapa 5Puneti un piscot inmuiat deasupra si acoperiti-l cu crema. Acoperim cu capsune taiate, apoi cu crema. Puneti iar un piscot inmuiat deasupra. Acoperim cu crema.
  • Verrine tiramisu cu capsune - Preparare etapa 6La final, decorati cu capsune. Acoperiti paharul cu folie si refrigerati cel putin 4 ore.
  • Verrine tiramisu cu capsune - Preparare etapa 7Indepartati folia si serviti!

Observații

Crema Mascarpone:
* Puteti adauga semintele dela o pastaie de vanilie sau un extract de vanilie in crema dvs. pentru a o face mai delicioasa.
* Nu ezitati sa adaugati un varf de sare la albusuri si bati-le spuma.

Timp de odihna:
Cel mai bine este sa lasati tiramisul sa se raceasca peste noapte, iar daca sunteti nerabdatori, 4 ore minim vor fi suficiente.

Decorarea:
* Nu ezitati sa adaugati frunze de menta sau de busuioc pe tiramisul dvs. cu capsune.
* Puteti aranja capsunele taiate in jumatate pe verticala in pahar, daca acestea se mentin bine.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Lixandra, 11/06/2023

Nu as folosi niciodata oua crude , exista nenumarate alte variante de creme .

(0) (0) abuz