Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat

Desert
Foarte ușor
4 h 30 m

Tiramisu intr-o versiune ''la pahar'' pentru a va bucura de acest desert in liniste. Aici va oferim o versiune cu speculoos si caramel cu unt sarat. O asociere crocanta si delicioasa ;-) Va trebui sa urmati pasii retetei pentru a va bucura de aceasta minunatie la pahar.

Ingrediente

3

Materiale

  • 1 mixer electric
  • 3 pahare
  • o punga de patiserie (optional)

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare4 ore
  • Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat - Preparare etapa 1Incepeti prin separarea galbenusurilor de albusuri. Frecati galbenusurile cu zaharul pana obtineti o textura cremoasa, apoi adaugati mascarpone.
  • Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat - Preparare etapa 2Bateti albusurile separat cu putina sare pana devin spuma. Incorporati albusurile usor folosind o spatula. Puneti compozitia intr-o punga de patiserie.
  • Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat - Preparare etapa 3Incepeti sa puneti crema pe fundul paharului. Taiati un biscuite speculoos in jumatate si inmuiali-l rapid in cafea. Puneti-l peste crema.
  • Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat - Preparare etapa 4Acoperiti cu crema si apoi cu caramel cu unt sarat. Puneti iar speculoos inmuiat si acoperiti cu crema.
  • Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat - Preparare etapa 5Puneti din nou speculoos inmuiat in cafea, apoi acoperiti cu caramel si terminati prin adaugarea cremei deasupra. Acoperiti paharul cu folie alimentara si puneti la frigider cel putin 4 ore.
  • Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat - Preparare etapa 6Gata! Se presara cu speculoos zdrobiti si se pune o jumatate de speculoos deasupra..

Punctează această reţetă

Observații

Daca nu aveti posh puteti pune crema cu o lingura sau cu o punga si ii taiati varful
Timp de odihna:
* Cel mai bine este sa lasati tiramisul sa se raceasca peste noapte,dar daca sunteti nerabdatori, 4 ore minim vor fi suficiente.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

EmanuelaD

Ador reteta asta. Copilul meu ma pune in fiecare saptamana sa ii fac iar si iar. Multumim!

am gătit această rețetă
abuz

oanaspopescu

Multumesc pentru o idee de desert rapid si gustos. Speculoos este o specialitate de biscuiti tipica Belgiei si Olandei. Se gasesc in comert.

abuz

bucatareasa

Ce e aia spectaculoos?

abuz