Tiramisu intr-o versiune ''la pahar'' pentru a va bucura de acest desert in liniste.
Aici va oferim o versiune cu speculoos si caramel cu unt sarat. O asociere crocanta si delicioasa ;-)
Va trebui sa urmati pasii retetei pentru a va bucura de aceasta minunatie la pahar.
Incepeti prin separarea galbenusurilor de albusuri. Frecati galbenusurile cu zaharul pana obtineti o textura cremoasa, apoi adaugati mascarpone.
Bateti albusurile separat cu putina sare pana devin spuma. Incorporati albusurile usor folosind o spatula. Puneti compozitia intr-o punga de patiserie.
Incepeti sa puneti crema pe fundul paharului. Taiati un biscuite speculoos in jumatate si inmuiali-l rapid in cafea. Puneti-l peste crema.
Acoperiti cu crema si apoi cu caramel cu unt sarat. Puneti iar speculoos inmuiat si acoperiti cu crema.
Puneti din nou speculoos inmuiat in cafea, apoi acoperiti cu caramel si terminati prin adaugarea cremei deasupra. Acoperiti paharul cu folie alimentara si puneti la frigider cel putin 4 ore.
Gata! Se presara cu speculoos zdrobiti si se pune o jumatate de speculoos deasupra..
Daca nu aveti posh puteti pune crema cu o lingura sau cu o punga si ii taiati varful Timp de odihna: * Cel mai bine este sa lasati tiramisul sa se raceasca peste noapte,dar daca sunteti nerabdatori, 4 ore minim vor fi suficiente.
Comentarii:
Ador reteta asta. Copilul meu ma pune in fiecare saptamana sa ii fac iar si iar. Multumim!
Multumesc pentru o idee de desert rapid si gustos. Speculoos este o specialitate de biscuiti tipica Belgiei si Olandei. Se gasesc in comert.
Ce e aia spectaculoos?