Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat
Tiramisu intr-o versiune ''la pahar'' pentru a va bucura de acest desert in liniste. Aici va oferim o versiune cu speculoos si caramel cu unt sarat. O asociere crocanta si delicioasa ;-) Va trebui sa urmati pasii retetei pentru a va bucura de aceasta minunatie la pahar.
Ingrediente
3
Materiale
- 1 mixer electric
- 3 pahare
- o punga de patiserie (optional)
Preparare
Preparare30 min
Timp așteptare4 ore
Incepeti prin separarea galbenusurilor de albusuri. Frecati galbenusurile cu zaharul pana obtineti o textura cremoasa, apoi adaugati mascarpone.
Bateti albusurile separat cu putina sare pana devin spuma. Incorporati albusurile usor folosind o spatula. Puneti compozitia intr-o punga de patiserie.
Incepeti sa puneti crema pe fundul paharului. Taiati un biscuite speculoos in jumatate si inmuiali-l rapid in cafea. Puneti-l peste crema.
Acoperiti cu crema si apoi cu caramel cu unt sarat. Puneti iar speculoos inmuiat si acoperiti cu crema.
Puneti din nou speculoos inmuiat in cafea, apoi acoperiti cu caramel si terminati prin adaugarea cremei deasupra. Acoperiti paharul cu folie alimentara si puneti la frigider cel putin 4 ore.
Gata! Se presara cu speculoos zdrobiti si se pune o jumatate de speculoos deasupra..
Observații
Daca nu aveti posh puteti pune crema cu o lingura sau cu o punga si ii taiati varful
Timp de odihna:
* Cel mai bine este sa lasati tiramisul sa se raceasca peste noapte,dar daca sunteti nerabdatori, 4 ore minim vor fi suficiente.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
E
EmanuelaD,
25/03/2021
Ador reteta asta. Copilul meu ma pune in fiecare saptamana sa ii fac iar si iar. Multumim!
am gătit această rețetă
O
oanaspopescu,
15/03/2021
Multumesc pentru o idee de desert rapid si gustos. Speculoos este o specialitate de biscuiti tipica Belgiei si Olandei. Se gasesc in comert.