Crumble de parmezan: Amestecați făina și parmezanul. Adăugați untul rece, tăiat în bucăți mici. Sfărâmați totul pentru a forma aluatul de crumble.
Transferati aluatul într-o tava tapetată cu hârtie de copt și coaceți 17 minute la 180°C.
Crema de mazăre: Puneți mazărea fiartă, supa de legume, smântâna, sarea și piperul în vasul chopperului.
Amestecați totul până obțineți e o textură omogenă. Dați la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Crema de mascarpone: Puneți ingredientele și ustensilele la congelator timp de 20 de minute înainte de utilizare. Turnați smântâna și mascarpone în bol, adaugați sare și piper.
Bateți totul împreună până obțineți o cremă netedă și omogenă. Transferați într-o pungă prevăzută cu un vârf canelat.
Puneți crema de mazăre în verrine.
Deasupra puneți bucăți de ardei marinați.
Puneți crema de mascarpone deasupra.
Inainte de servire: se presara crumble de parmezan.
La final, puneți cepșoară tocată (sau alte ierburi aromate...) și voila, este gata!
Cum se păstrează verrinele? Vă recomandăm să păstrați crumble-ul deoparte, într-un recipient ermetic, la temperatura camerei și verrinele acoperite cu folie alimentară la frigider, astfel încât să rămână proaspete. Presărați crumble-ul în ultimul moment, chiar înainte de servire pentru a-și păstra textura crocantă.
Cu ce pot înlocui mazărea? Puteți înlocui crema de mazăre cu guacamole de casă dacă doriți.
Cu ce pot înlocui crumblele de parmezan? Îl puteți înlocui cu nuci zdrobite prăjite, de exemplu!
Ce ierburi să adăugați? Verrinele le-am decorat cu cepșoară, dar nu ezitati să adăugați pătrunjel sau busuioc de exemplu.