Ați întâlnit vreodată de Paște un desert mai drăguț și mai apetisant decât acesta? Noi nu credem! În acest desert, va fi de toate: o prăjitură foarte moale, o formă super drăguță datorită unei forme bundt, glazură fondant și ouă colorate adorabile. Spune-ne părerea în comentarii.
Formă pentru tort Bundt (a noastră este din silicon, dar este opțională)
Mixer electric
Preparare
Blatul: Batem ouăle cu zaharul 5 minute la viteza maximă până devin albe. Topim untul cu ciocolata albă.
Adăugăm, smântâna și coaja de lămâie și amestecăm din nou. Apoi adăugăm sucul de lămâie și amestecăm bine.
Încorporam de câteva ori făina și praful de copt și amestecăm până obținem un aluat omogen. Adăugăm ciocolata și untul topit și amestecăm bine.
Turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt.
Coacem în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 45 de minute. Verificăm starea de gătit prin înțepare cu o scobitoare sau frigăruie din lemn: care trebuie să iasă curată. Scoateți tortul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet. Dacă are o umflătură, tăiați-o.
Imediat ce blatul este scos din forma și este rece, pregătiți glazura. Se amestecă crema de brânză, zahărul pudră și apa fierbinte până se omogenizează.
Se toarnă glazura peste blatul Bundt, se întinde cu o spatulă dacă este necesar. Vă oferim o altă idee de top în observațiile de la sfârșitul rețetei!
Decorați cu ouă de ciocolată colorată, mici. Gata!
Secretul pentru un tort Bundt de succes este adăugarea de smântână în aluat, precum și urmărirea cu atenție a timpului de gătire ;-)
Îți poți îmbrăca tortul Bundt cu un ganache: pentru a face acest lucru va trebui să amesteci smântâna fierbinte cu ciocolata și să amesteci până obții o textură omogenă.
Pentru decor se pot adăuga: coajă de lămâie, ouă clasice de ciocolata, fructe...