Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă

Gustări
Foarte ușor
1 h 30 m

Ați întâlnit vreodată de Paște un desert mai drăguț și mai apetisant decât acesta? Noi nu credem! În acest desert, va fi de toate: o prăjitură foarte moale, o formă super drăguță datorită unei forme bundt, glazură fondant și ouă colorate adorabile. Spune-ne părerea în comentarii.

Ingrediente

8

Blatul :

Glazură:

Materiale

  • Formă pentru tort Bundt (a noastră este din silicon, dar este opțională)
  • Mixer electric

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare30 min
Gătire45 min
  • Bundt cake de Paște cu lamâie și ciocolată albă - Preparare etapa 1Blatul:
    Batem ouăle cu zaharul 5 minute la viteza maximă până devin albe. Topim untul cu ciocolata albă.
  • Bundt cake de Paște cu lamâie și ciocolată albă - Preparare etapa 2Adăugăm, smântâna și coaja de lămâie și amestecăm din nou. Apoi adăugăm sucul de lămâie și amestecăm bine.
  • Bundt cake de Paște cu lamâie și ciocolată albă - Preparare etapa 3Încorporam de câteva ori făina și praful de copt și amestecăm până obținem un aluat omogen.
    Adăugăm ciocolata și untul topit și amestecăm bine.
  • Bundt cake de Paște cu lamâie și ciocolată albă - Preparare etapa 4Turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt.
  • Bundt cake de Paște cu lamâie și ciocolată albă - Preparare etapa 5Coacem în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 45 de minute.
    Verificăm starea de gătit prin înțepare cu o scobitoare sau frigăruie din lemn: care trebuie să iasă curată.
    Scoateți tortul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet. Dacă are o umflătură, tăiați-o.
  • Bundt cake de Paște cu lamâie și ciocolată albă - Preparare etapa 6Imediat ce blatul este scos din forma și este rece, pregătiți glazura. Se amestecă crema de brânză, zahărul pudră și apa fierbinte până se omogenizează.
  • Bundt cake de Paște cu lamâie și ciocolată albă - Preparare etapa 7Se toarnă glazura peste blatul Bundt, se întinde cu o spatulă dacă este necesar. Vă oferim o altă idee de top în observațiile de la sfârșitul rețetei!
  • Bundt cake de Paște cu lamâie și ciocolată albă - Preparare etapa 8Decorați cu ouă de ciocolată colorată, mici. Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Secretul pentru un tort Bundt de succes este adăugarea de smântână în aluat, precum și urmărirea cu atenție a timpului de gătire ;-)

Îți poți îmbrăca tortul Bundt cu un ganache: pentru a face acest lucru va trebui să amesteci smântâna fierbinte cu ciocolata și să amesteci până obții o textură omogenă.

Pentru decor se pot adăuga: coajă de lămâie, ouă clasice de ciocolata, fructe...

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: