Mușcături de zmeură, ciocolată albă și ciocolată rubinie în stil franui

votează acum
Desert
4 porții
Foarte ușor
1 h 5 m

Continuăm cu Franui și de data aceasta mergem pe o combinație dulce și picantă: zmeură, un strat de ciocolată albă și o atingere finală de ciocolată rubinie. Toate făcute în casă și ușor de făcut :) Este genul de mic răsfăț pe care ne place să îl scoatem din congelator pentru un răsfăț rapid!


Ingrediente

4

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare50 min

Observații

Ar trebui să îngheț zmeura înainte de a o înveli în ciocolată?

Da, este mai bine să congelați zmeura înainte de a o acoperi. Acest lucru permite ciocolatei albe și apoi ciocolatei rubinii să se fixeze rapid în jurul fructelor, împiedicându-le să se înmoaie.

Ce ciocolată albă ar trebui să folosesc pentru a acoperi zmeura?

Cel mai bine este să folosiți ciocolată albă de patiserie pentru această rețetă. Aceasta va fi mai puțin dulce și mai ușor de topit.

Cum topesc ciocolata fără să o ard?

Pentru a topi ciocolata albă și rubinie, folosiți un bain-marie sau cuptorul cu microunde. Atenție: dacă folosiți cuptorul cu microunde, trebuie să o topiți treptat, în intervale de 30 de secunde, amestecând de fiecare dată pentru a obține o textură omogenă și pentru a preveni formarea de granule în ciocolată.

Ciocolata ruby poate fi înlocuită cu un alt tip de ciocolată?

Da, fără nicio problemă, o puteți înlocui cu ciocolată neagră sau cu lapte. Ciocolata neagră va da o aromă mai intensă și mai corpolentă (și va fi mai puțin dulce!), în timp ce ciocolata cu lapte va face rețeta mai moale (și mai dulce!).

Cum se păstrează Franui?

Păstrați Franui în congelator, într-un recipient etanș, pentru a preveni umezirea lor. Scoateți-le din congelator cu câteva minute înainte de a le mânca, astfel încât să fie ușor crocante, dar nu prea tari. Pot fi păstrate până la 2 săptămâni fără ca gustul sau textura să se schimbe.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+