Petitchef

Bavareza cu zmeura si ciocolata alba

O prajitura fresh, putin acrisoara, perfecta pentru zile calduroase! Usoara si mai presus de toate fara gatit, va avea un efect "woooaw" !
Pas cu pas, va vom insoti in realizarea acestui desert 100% de casa. Vizionati videoclipul nostru pentru a reproduce cu usurinta aceasta minune dulce.

Desert
12 porții
3 ore
Dificil

Video

YouTube

Ingrediente

12

Baza de biscuiti:

Mousse-ul bavarez cu ciocolata alba:

Mousse-ul de zmeura:

Decorul:

Materiale

  • forma de copt cu inel de 28 cm diametru
  • Mixer electric
  • hartie de copt
  • craticioara

Preparare

  • Etapa 1 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Baza de biscuiti :
    Faramitati biscutii in pulbere fina (folosindu-va de un chopper). Adaugati untul topit si amestecati bine.
  • Etapa 2 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    In partea de jos a tavii sau cercului, puneti o foaie de hartie de copt. Turnati amestecul de biscuiti si intindeti pentru a obtine un strat uniform și compact. Puneti in frigider.
  • Etapa 3 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Mousse-ul bavarez cu ciocolata alba :
    Puneti foile de gelatina in apa rece.
    Se freaca galbenusurile cu zahar. Apoi adaugati laptele si amestecati bine.
  • Etapa 4 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Puneti pe foc si amestecati constant cu o lingura de lemn. (Aceasta este crema de vanilie). Se amesteca pana cand crema se ingroașa usor (degetul trebuie sa lase o dunga pe lingura). Poate dura intre 10-15 minute.
  • Etapa 5 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Luati de pe foc crema si adaugati gelatina scursa bine. Se amesteca apoi se adauga ciocolata alba taiata in bucati. Se amesteca pana se incorporeaza si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de aprox 20 de minute.
  • Etapa 6 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Apoi puneti smantana dvs. in crema, batand-o repede cu mixer electric. Adaugati-o la crema de ciocolata alba, amestecand usor.
  • Etapa 7 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Se toarna acest amestec peste baza de biscuiti si se pune in frigider cel putin 3 ore.
  • Etapa 8 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Mousse-ul de zmeura :
    Puneti foile de gelatina in apa rece. Intr-o craticioara puneti zmeura si zaharul si amestecati. Lasati pe foc mediu, amestecand ocazional timp de aproximativ 5 minute.
  • Etapa 9 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Filtrati continutul pentru a elimina samburii si pulpa. Se adauga foile de gelatina in sosul inca fierbinte si se amesteca bine.
  • Etapa 10 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Bateti smantana lichida- atentie trebuie sa fie rece. In timp ce ametecati adaugati coulisul de zmeura cald. Opriti si daca mai e nevoie amestecati usor cu o spatula.
  • Etapa 11 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Se toarna spuma rezultata peste mousse-ul de ciocolată alba si niveleaza bine partea de sus. Se pune din nou la rece timp de 3 ore.
  • Etapa 12 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Decorul :
    Incalziti gemul de zmeura timp de 1 minut in cuptorul cu microunde. Apoi filtrati pentru a indeparta pulpa si semintele.
  • Etapa 13 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Apoi turnati gemul peste mousse de zmeura si rotiti forma pentru a distribui uniform gemul. Daca exista neuniformitati, le puteți ascunde prin decorare. Apoi se raceste 45 de minute.
  • Etapa 14 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Aranjati zmeura proaspata pe marginea tortului.
  • Etapa 15 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    De asemenea, puteti pune frunze de menta intre zmeura.
  • Etapa 16 - Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
    Gata!

Observații:

b> Zmeura: o puteti inlocui cu capsuni sau alte fructe.



Poze

Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - poza 2
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - poza 3
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - poza 4
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - poza 5

Întrebări:

Se poate folosi și praf de gelatina în loc de foi de gelatina?

Răspuns:

Se poate, dar respectati pasii de activare mentionati pe plic.




Comentarii:

gospodina, 23/06/2022

Aceasta reteta a mai fost prezentata aici si eu am facut-o de cateva ori. Este foarte, foarte buna. Daca respectati reteta sigur o sa va placa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
nairdas, 14/02/2019

"Aceasta este crema de vanilie".
Habar nu aveti ce postati.
Unde-i "vanilia" ???

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează