Bavareza cu zmeura si ciocolata alba

Desert
Dificil
3 ore

O prajitura fresh, putin acrisoara, perfecta pentru zile calduroase! Usoara si mai presus de toate fara gatit, va avea un efect "woooaw" ! Pas cu pas, va vom insoti in realizarea acestui desert 100% de casa. Vizionati videoclipul nostru pentru a reproduce cu usurinta aceasta minune dulce.

Ingrediente

12

Baza de biscuiti:

Mousse-ul bavarez cu ciocolata alba:

Mousse-ul de zmeura:

Decorul:

Materiale

  • forma de copt cu inel de 28 cm diametru
  • Mixer electric
  • hartie de copt
  • craticioara

Preparare

  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 1Baza de biscuiti :
    Faramitati biscutii in pulbere fina (folosindu-va de un chopper). Adaugati untul topit si amestecati bine.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 2In partea de jos a tavii sau cercului, puneti o foaie de hartie de copt. Turnati amestecul de biscuiti si intindeti pentru a obtine un strat uniform și compact. Puneti in frigider.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 3Mousse-ul bavarez cu ciocolata alba :
    Puneti foile de gelatina in apa rece.
    Se freaca galbenusurile cu zahar. Apoi adaugati laptele si amestecati bine.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 4Puneti pe foc si amestecati constant cu o lingura de lemn. (Aceasta este crema de vanilie). Se amesteca pana cand crema se ingroașa usor (degetul trebuie sa lase o dunga pe lingura). Poate dura intre 10-15 minute.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 5Luati de pe foc crema si adaugati gelatina scursa bine. Se amesteca apoi se adauga ciocolata alba taiata in bucati. Se amesteca pana se incorporeaza si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de aprox 20 de minute.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 6Apoi puneti smantana dvs. in crema, batand-o repede cu mixer electric. Adaugati-o la crema de ciocolata alba, amestecand usor.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 7Se toarna acest amestec peste baza de biscuiti si se pune in frigider cel putin 3 ore.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 8Mousse-ul de zmeura :
    Puneti foile de gelatina in apa rece. Intr-o craticioara puneti zmeura si zaharul si amestecati. Lasati pe foc mediu, amestecand ocazional timp de aproximativ 5 minute.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 9Filtrati continutul pentru a elimina samburii si pulpa. Se adauga foile de gelatina in sosul inca fierbinte si se amesteca bine.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 10Bateti smantana lichida- atentie trebuie sa fie rece. In timp ce ametecati adaugati coulisul de zmeura cald. Opriti si daca mai e nevoie amestecati usor cu o spatula.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 11Se toarna spuma rezultata peste mousse-ul de ciocolată alba si niveleaza bine partea de sus. Se pune din nou la rece timp de 3 ore.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 12Decorul :
    Incalziti gemul de zmeura timp de 1 minut in cuptorul cu microunde. Apoi filtrati pentru a indeparta pulpa si semintele.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 13Apoi turnati gemul peste mousse de zmeura si rotiti forma pentru a distribui uniform gemul. Daca exista neuniformitati, le puteți ascunde prin decorare. Apoi se raceste 45 de minute.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 14Aranjati zmeura proaspata pe marginea tortului.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 15De asemenea, puteti pune frunze de menta intre zmeura.
  • Bavareza cu zmeura si ciocolata alba - Preparare etapa 16Gata!

Punctează această reţetă

Observații

b> Zmeura: o puteti inlocui cu capsuni sau alte fructe.

PPetitchef_ro

Întrebări

Se poate folosi și praf de gelatina în loc de foi de gelatina?

Se poate, dar respectati pasii de activare mentionati pe plic.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

gospodina

Aceasta reteta a mai fost prezentata aici si eu am facut-o de cateva ori. Este foarte, foarte buna. Daca respectati reteta sigur o sa va placa.

am gătit această rețetă
abuz

nairdas

"Aceasta este crema de vanilie".
Habar nu aveti ce postati.
Unde-i "vanilia" ???

abuz