Huevos rotos, rețeta spaniolă super ușoară, cu cartofi și ouă
Huevos rotos, rețeta spaniolă super ușoară, cu cartofi și ouă
Acesta este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din taverne din întreaga Spanie.O rețetă care nu dă greș niciodată, ușor de făcut și super delicioasă .
Spălați și tăiați cartofii în felii. Se toarnă într-o tigaie încinsă: apa, uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua și se adaugă cartofii. Se amestecă împreună.
Se aduce la fierbere și se acoperă și se fierbe 15 minute la foc mediu. Între timp, se toacă ceapa.
Adăugați ceapa tocată, cățelul de usturoi zdrobit și prăjiți totul la foc mediu timp de 5 minute.
Formați goluri și spargeți ouăle în ele. Sărați și piperați ouăle și apoi acoperiți și gătiți 5 minute la foc mic.
Adaugați șunca tocata grosier și pătrunjelul tocat. Acum, este gata! Vă puteți bucura de huevos rotos ca tapas sau ca fel de mâncare.
Cu ce pot înlocui șunca Serrano în huevos rotos? Puteți înlocui șunca Serrano cu cârnați, chorizo sau alte mezeluri precum șunca de Parma sau bellota, de exemplu. Există, de asemenea, o versiune de huevos rotos numită „huevos rotos con carabineros” care este preparată cu creveți.
Cum să faci o versiune gourmet a acestui fel de mâncare? Pentru a îmbunătăți acest preparat vă recomandăm să folosiți ulei de trufe, mezeluri cu trufe sau trufe proaspete rase. Nu ezitați să adăugați ierburile la alegere pentru a decora vasul, precum arpagicul, ceapa verde...
Cum să gătești cartofii? Am ales să gătim cartofii în apă și ulei de măsline dar în mod tradițional cartofii sunt prăjiti în acest fel de mâncare. Prin urmare, îi puteți găti în ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui.
Cu ce pot înlocui cartofii? Puteți înlocui cartofii cu cartofi dulci.
Cum să faci o versiune vegetariană a acestui fel de mâncare? Pur și simplu puteți lăsa deoparte șunca.