Maioneză ușoară cu ouă fierte tari și fără ulei! perfectă atunci când nu poți mânca ouă crude!
Maioneză ușoară cu ouă fierte tari și fără ulei! Perfectă atunci când nu poți mânca ouă crude!
Ahhh, maioneza, acest sos celebru pe care îl adorăm pentru a acoperi ouăle-mimosa sau pentru a însoți cartofii prăjiți.... Noi am găsit o alternativă super-gustoasă și ușoară, pe bază de ouă fierte și iaurt grecesc. O opțiune perfectă pentru cei care preferă să evite ouăle crude și, în același timp, să reducă din grăsimi cu acest sos care va merge perfect în sandwich-uri, sau chiar ca sos pentru salatele de paste sau de orez pentru picnic :-)
Se scufundă ouăle în apă clocotită și se lasă la fiert timp de 10 minute. După ce s-au răcit, se descojesc ouăle înainte de utilizare. *Puteți să le răciți mai repede în apă foarte rece.
Puneți într-un tocător ouăle fierte tari, muștarul, iaurtul grecesc, oțetul de vin, sarea și piperul.
Se amestecă până când devine cremos.
Și este gata! Puteți adăuga cepșoară verde dacă doriți!
Ce să folosiți în loc de oțet de vin? Îl puteți înlocui cu oțetul pe care îl alegeți. Noi vă recomandăm oțetul de sherry.
Cum se îmbunătățește maioneza? Puteți adăuga suc de lămâie și cepșoară tocată dacă doriți. Nu ezitați să adăugați, de asemenea, condimente, alte ierburi, etc.